Diyanet İşleri Başkanlığının 2024 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Mekke'deki merkezi mutfakta yürütülen hizmetlere dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Baş Aşçı Cafer Rüzgar, hacı adaylarına hizmet için Türkiye'den kutsal topraklara geldiklerini söyledi.

Mutfakta ekip ruhu ile 24 saat çalıştıklarını aktaran Rüzgar, hacı adaylarına büyük bir özen ve titizlikle yemek hazırladıklarını aktardı.

Rüzgar, çalışmalara gece sabah çorbasının hazırlanmasıyla başlandığını belirterek, gün boyunca yoğun bir tempoda devam ettiğini söyledi.

Yoğun çalışma içerisinde Kabe'ye sıklıkla gidemediklerini ifade eden Rüzgar, "Hacılarımıza en leziz yemekleri yapmaya çalışıyoruz. Hizmet için buradayız, hacılarımızın memnuniyetini önemsiyoruz, hacılarımızın duasını alsak yeter. Bizim için en büyük ibadet, bize emanet edilen işimizi, hizmetimizi eksiksiz ve en güzel şekilde yapmak." diye konuştu.