Hakkari İl Müftülüğü bünyesinde faal bulunan cami ve Kur’an Kurslarında Yaz Kurslarına devam eden öğrenciler için Kur’an-ı Kerim, ilmihal ve ahlak derslerinin yanında konuşma, diksiyon ve etkili iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik programlar yapılıyor.

Bu kapsamda merkez Kahramanlar, Hacı İsmail Demirci, Mehmet Tahir Seyitoğlu ve Berçelan Mahallesi camilerinde Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrenciler Hacı Abdurrahman Çetin Camii'nde bir araya geldi.

Hakkari Yaz Kuran Kursu 11

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrencilere hitap eden İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Gelecekte güzel bir yerlere gelmek istiyorsanız Kur’an-ı Kerimi ve Hz. Peygamberi (sav) iyi tanıyın. Bunun için Yaz Kur’an Kurslarına ciddiyetle devam edin. Burada öğrendiklerinizi aile bireylerine anlatın. Camiye gelmeye devam edin. Her gün beş vakit namazınızı kılın. Ağzınızdan doğru sözden başka bir şey çıkmasın. Size ve topluma faydası olmayan kötü insanlarla arkadaşlık yapmayın. Tanımadığınız kişiler ile beraber olmayın. İkramlarını almayın. Birbirinizi incitmeyin. Güzellik içinde geçinin. Anne ve babanızın sözünden çıkmayın. Onlara itaat edin. Akşam namazı olmadan evinize gidin, sokaklarda dolaşmayın. Kişisel becerilerinizi geliştirecek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılım sağlayın. Yüce Allah sizleri her türlü bela ve musibetten muhafaza eylesin." dedi.

Program, konuşma becerilerini geliştirme amacıyla vaaz kürsüsü ile minbere çıkarılan öğrencilerinin, "Yalan söylemenin kötülüğü", "Dinimizin ilme verdiği önem" ve "Helal haram duyarlılığı" gibi farklı konularda arkadaşlarına kısa bilgiler vermeleriyle devam etti.

Akabinde söz alan Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Pınar Özer Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa hakkında çocukları bilgilendirdi. Güzel konuşma, diksiyon ve etkili iletişimi anlattı. İşgalci İsrail'in Filistin’de uyguladığı insanlık dışı katliamlara karşı yapılacak dua ve boykotun önemine vurgu yaptı.

Program oynanan oyunlar ve yapılan ikramlardan sonra sona erdi.