Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü'nün dedesi, Kütahya'nın manevi öncülerinden emekli din görevlisi Halil İbrahim Güçlü, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Özel Kalem Müdürü Güçlü’nün dedesinin cenaze namazına katıldı.

Halil İbrahim Güçlü’nün cenazesi, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Ağaköy Camii’ne getirildi. Camide öğle namazını kıldıran Başkan Erbaş, daha sonra cenaze namazının kılınacağı yere geçti.

Cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada Başkan Erbaş, dünyada ölen insanların ahirete doğduğunu dile getirerek, “Ölmek bir Müslüman için yeniden ahirete doğuştur. İşte Halil İbrahim hocamızı bu doğuşunda ahirete, ebedi aleme uğurluyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Hasan Güçlü ise dedesinin birçok hafız yetiştirdiğini belirterek, “Benim buralara gelmemde rahmetli dedemin büyük katkısı olmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Erbaş, Güçlü için helallik isteyerek cenaze namazını kıldırdı.

Halil İbrahim Güçlü’nün naaşı, Ağaköy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye Başkan Erbaş’ın yanı sıra Kütahya Valisi Musa Işın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı.