Açılışa Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir ve merkezin tefrişatını üstlenen hayırsever Suat Dağ, protokol, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşların katıldı.

Program, Bürüngüz Camii Müezzin-Kayyımı Abdullah Höbek’in okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı.

H G8 A4423

Hz. Fatıma Gençlik Merkezi ve Okuma Salonu hakkında bilgi veren Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, “Okuma, insanoğlunun en önemli yeteneklerinden biridir ve toplumların ilerlemesinde temel bir etkendir. Dinimiz de okumaya büyük önem verir. İlk vahyin 'Oku!' emriyle başlaması, İslam’ın ilim ve bilgiye verdiği değerin en büyük göstergesidir. Ancak burada sadece zahiri bir okuma değil, aynı zamanda anlamaya ve derin düşünmeye dayalı bir okuma vurgulanmaktadır." dedi.

H G8 A4432

İl Müftüsü Ayvaz ise manevi ve ahlaki eğitim çalışmalarının önemine vurgu yaparak “Gençlik merkezleri, manevi ve ahlaki değerlerimizin gençlerimize aktarılmasında kilit bir rol üstlenmektedir. Gençler, hayatlarının en kritik dönemlerinde kendilerini tanımak, topluma faydalı bireyler olabilmek için sağlam bir rehberliğe ihtiyaç duyarlar. Bu merkezler, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve zararlı ortamlardan koruyarak onları hem dini hem de ahlaki açıdan donanımlı bireyler haline getirmeyi amaçlamaktadır.” diye konuştu.

H G8 A4442

Program, dua yapılması ve protokol tarafından kurdele kesilmesi ile sona erdi.

I M G 20241004 W A0009I M G 20241004 W A0008