Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Kilis Müftülüğü Hacı Hatice Kazancıoğlu Gençlik Merkezinde iş adamları, STK’lar ve esnaflarla bir araya geldi.

"Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle katılımcıların Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eden Irmaklı, Peygamber Efendimiz (sas)'in hayatının sadece bir yönüyle değil sosyal, kültürel, ekonomi ve tarihsel yönüyle de hayatımıza tatbik edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Irmaklı, "Mevlid-i Nebi’yi ihya ederken aynı zamanda kalbimizden, evimizden, mahallemizden, dünyaya açılan bir bereketin, bir nimetin kaynağı olarak Hz. Peygamber'in anıldığını söyledi.

Irmaklı Kilis 22

Ahilik Haftasına da değinen Irmaklı, "Ahilik kültürü İslam medeniyeti içerisinde çok özgür bir kültürdür. Osmanlı gibi büyük bir devletin yetmiş küsür milleti bir arada tutan üç kıtada var olan, 600 yıl devam eden bir devleti, ayakta tutan en güçlü direklerdendir." değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda, katılımcılarla soru cevap şeklinde öneri ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Irmaklı Kilis 33

Ardından, Gençlik Merkezinde eğitim gören öğrencileri,  hizmet verilen sınıfları ve Gençlik Merkezi bünyesindeki TDV Kadın Kollarını ziyaret eden Strateji Geliştirme Başkanı Irmaklı, yapılan çalışmalar hakkında İl Müftüsü Alettin Bozkurt’tan bilgi alarak, her kesimden vatandaşa verilen  hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür etti.