Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgalciler, Batı Şeria’nın Tubas kentinde seyir halindeki bir araca hava saldırı düzenledi.

Saldırıda araçta bulunan 5 Filistinli gencin hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan işgalcilerden yapılan yazılı açıklamada, Katil İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir insansız hava aracıyla Tubas kentinde silahlı olduğu ileri sürülen bir gruba 3 ayrı hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.

Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Filistin yerel basınında yer alan haberlerde, katil İsrail’in Tubas’taki saldırısında ölenlerden birinin Fetih Hareketinin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından olup hala katil İsrail hapishanelerinde bulunan Zekeriya ez-Zubeydi’nin oğlu Muhammed ez-Zubeydi olduğu ifade edildi.

İşgalciler Batı Şeria’da 5 Filistinli Genci Şehit Etti 2

Kudüs Seriyyeleri, Tulkerim’de katil İsrail askerlerini pusuya düşürdü

Filistin İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerine bağlı Tulkerim Tugayı, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde pusuya düşürdüğü bir grup katil İsrail askerini öldürdüğünü ya da yaraladığını açıkladı.

Kudüs Seriyyeleri – Tulkerim Tugayından yapılan yazılı açıklamada, “Mücahitlerimiz, Tulkerim’deki Belavine kavşağında önceden hazırlanmış bileşik pusuya düşürdüğü bir grup düşman (katil İsrail) piyade kuvvetinde, ölülere ve yaralılara neden oldu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Tulkerim Tugayına bağlı direnişçilerin Tulkerim’deki savaş bölgelerinde, katil İsrail askerleriyle 7 ayrı silahlı çatışma yürüttüğü ve işgalcilere ait 4 askeri araca saldırı düzenlendiği vurgulandı.

Katil İsrail güçleri Cenin ve Tulkerim'e takviye kuvvet gönderiyor

Katil İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerindeki işgal ve baskınlarına takviye güçler kullanarak devam ediyor.

Cenin ve Tulkerim kentlerine katil İsrail güçleri yeni takviye kuvvet gönderirken direniş güçleriyle yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgeden silah ve patlama sesleri yükseliyor.

Katil İsrail güçlerinin 28 Ağustos’tan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği "geniş çaplı" saldırılarda bugüne kadar Cenin'de 19, Tubas'ta 9, Tulkerim'de 7, El Halil'de 3 olmak üzere 33 Filistinli öldü, 130 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana katil İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin saldırılarında 690 Filistinli hayatını şehit oldu.