Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rize Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlileri ve eğitim gören kursiyerler ile bir araya geldi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır yaptı.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Nasıl Bir Din Eğitimi ve İrşadı?" adlı konferansında "Bugün sorgulayan bir nesil var. Teslimiyetçi bir dil gençleri uzaklaştırıyor. İcbar değil ikna etmeliyiz. Dinde bunu söylüyor zaten. Onlara, dinin ne dediğiyle beraber niçin dediğini de anlatmamız gerekiyor. Eğer dinin emirlerinin niçin yapılması gerektiğini ifade etmezsek; dini değerleri gençlere kabullendiremeyiz." dedi.

Başkan Yardımcısı Karslı, "Etkili bir irşad faaliyeti yapabilmek için muhatap kitlenin iyi tanınması gerekiyor ki günümüzde savaş meydanda değil medyada oluyor. İslam tarihinde ilk defa din ile derdi olan bir nesil var. Bunu doğru okuyamazsak başarılı olamayız. Teşkilat olarak bu milletin evlatlarına ulaşmalıyız. Çünkü hayat ibare okumaktan ibaret değildir. Bu, eğitim alan tüm personelin görevidir. Ulvi değerlerimizi kaybediyoruz. Aidiyetlerimiz yok oluyor. Bizim birinci aidiyetimiz Allaha olan aidiyetimizdir. Mevla’ya olan aidiyet kaybolunca akrabaya, komşuya ve devlete olan aidiyet kayboluyor. Bunlar kaybolunca da her türlü tehlikeye açık bir halde kalıyoruz. Bunun yanında yaşamak için yaşayan insanlarda var. Bu, büyük bir sefalettir." ifadelerini kaydetti.

Ayrıca Başkan Yardımcısı Karslı, "Tarih boyunca Müslümanlar farklı savaşlara girmişlerdir ve bazı mağlubiyetler yaşamışlardır ama hiçbirinde insanların din ile bağı bugünkü kadar kesilmemiştir. Fetih suresini okuyoruz ama fetih felsefesini unutuyoruz. Osmanlı dünyayı fetih felsefesi ile fethetmiştir. Sadece tashih-i huruf ile harfleri değil, tashihi kulüp ile de ilgilenip kalplerimizi de düzeltmemiz gerekir. Bunun yanında tabiat ayetlerini de tefekkür etmek gerekir. Tefekkürünüz ne kadar derin ve güçlü ise Müslümanlığınız (teslimiyetiniz) de o kadar güçlü olur." diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonrası kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Dini Yüksek İhtisas Merkezinden ayrıldı.