Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan "2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında il ve ilçe müftülüklerince tanıtım toplantıları düzenleniyor.

Batman

Batman İl Müftülüğü tarafından "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı" ve "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Batman Kurban Tanıtım Toplantısı 11

Necat Nasıroğlu Külliye Konferans Salonundaki programın açışını gerçekleştiren İl Müftüsü Ahmet Durmuş, 2024 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda paylaşma ve yardımlaşma duygusuyla daha fazla çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Batman Kurban Tanıtım Toplantısı 22

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II. Daire Başkanı Uğur Yılmaz, organizasyonun önemi ve geçmişten günümüze hem yurt içinde hem de yurt dışında yürütülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi.

2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitimleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Yaz Kur'an Kurslarında eğitim verecek hocalarımıza şimdiden kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

Bursa

Bursa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2024 yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım programına katılım oldukça yoğun oldu.

Bursa Kurban Vekaleti 11

BUÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci’nin konuk olduğu Kurbanını Paylaş Kardeşimle Yakınlaş mottolu program Kur’an tilaveti ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı programda sinevizyon gösterimi, Daire Başkanı Ahmet Sünetci’nin din görevlilerine Vekaletle Kurban ve Yaz Kur’an Kursları sunumları yer aldı. 

Çankırı

Çankırı İl Müftülüğünce Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Arif Gökce konuşmacı olarak katıldı.

Çankırı Kurban 11

Programda İl Müftüsü Mehmet Şahin, Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında Çankırı’da yapılan çalışmaları anlattı. Şahin, kurban vekaletlerini emanet bilinciyle teslim aldıklarını ve TDV aracılığıyla başta deprem bölgeleri olmak üzere, yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine ve yurt dışındaki mazlumlara ulaştırdıklarını ifade etti.

Başkanlık Müftüsü Arif Gökce de TDV'nin hizmetlerinin halk nezdinde olumlu geri dönüşler aldığını ve bunun motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Yaz Kur’an Kursları hakkında da bilgi veren Gökce, camilerde verilen eğitimin değerini vurgulayarak, çocukların cami, Kur'an ve Peygamber ahlakı ile buluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Diyarbakır

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa ise Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mehmet Fatih Tunç konuşmacı olarak katıldı.

Diyarbakır Kurban Toplantısı 22

İl Müftüsü Celal Büyük, açılıştaki konuşmasında "Türkiye Diyanet Vakfımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl gerçekleştirilen Vekalet Yolu ile Kurban Organizasyonuna Allah nasip ederse, bu sene Diyarbakır’dan çok büyük bir destek sağlayacağız, amacımız mazlum ve mağdur kardeşlerimize kurban vesilesi ile ulaşmaktır." dedi.

Diyarbakır Kurban Toplantısı 11

Başkanlık Vaizi Tunç da sunumunda "Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kurban ibadetiyle fakir, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünün gülmesine, onların bayram sevinci yaşamalarına vesile olunur." ifadelerini kaydetti.

Program sonunda Başkanlık Vaizi Mehmet Fatih Tunç, kurban vekaletini TDV Diyarbakır Şubesine verdi.

Düzce

Düzce İl Müftülüğü ile TDV Düzce Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban ve Yaz Kur’an Kursu  Bilgilendirme İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Düzce Kurban Toplantısı 22

İl Müftüsü Osman Aydın’ın açılış konuşması ile başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı  Mustafa Irmaklı katılımcıları bilgilendirdi.

Düzce Kurban Toplantısı 11

Strateji Geliştirme Başkanı Irmaklı, "Başkanlığımız yasa ile tevdi edilen görevine istinaden mali ibadetlerden olan kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda halkımıza rehber olmakta ve kurban kültürünü nesillere aktarmaktadır. Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kurban ibadetiyle fakir, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünün gülmesine, onların bayram sevinci yaşamalarına vesile olur." diye konuştu.

Elazığ

Ahmet Tevfik Ozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert, "Malumunuz olduğu üzere Türkiye Diyanet Vakfı dünya genelinde iyilik hareketlerine öncülük yapmıştır. Öncü olduğu alanlardan bir tanesi de 30 yılı aşkın bir süredir yapmış olduğu vekaletle kurban organizasyonudur." dedi.

Elazığ Kurban Tanıtım Toplantısı 11

Programda personeli bilgilendiren Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Konya

Konya'da 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban ve Yaz Kur’an Kursuları Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Karatay İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Recep Şükrü Balkan, katılımcıları bilgilendirdi.

Konya Kurban Toplantısı 11-1

Genel Müdür Yardımcısı Balkan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğünü ifade etti.

Isparta

Isparta'da "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı tanıtımı toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Muharrem Biçer, "İnsanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin fethedildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu hayır organizasyonuna gönül veren, katkıda bulunan ve emeği geçen siz değerli gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Isparta Kurban Tanıtım 11

Organizasyonun tanıtımını yapmak üzere kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Rüştü İnan ise, Vakfın 2024 yılında 145 ülkede kurban keseceğini bunun bir kardeşlik çalışması olduğunu belirtti.

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğü ile TDV Iğdır Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı VekAlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Iğdır Kurban Tanıtım Toplantısı 11

İl Müftüsü Zahit Demirel, din görevlilerin gayretleri ile 2024 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Van

Van İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi iş birliğiyle "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ile "2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitim Programı" düzenlendi.

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, açılış konuşmasında "İster sünnet deyin, ister vacip deyin, ne derseniz deyin hakikat değişmez. Kurban İslam’ın şiarlarından bir şiardır. Vekaleten Kurban meselesi başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere ciddi organizasyonlarla 150’ye yakın ülkeye vekaleten kurban intikali sağlanıyor. Bizler kurum olarak kendimize güveniyorsak, yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyorsak, bu işten bir çok garip gurebanın faydalanacağına inanıyorsak, aynı zamanda hiç tanımadığımız insanlardan dua alacağımıza vesile olacağına inanıyorsak, o zaman başka yerlerden gelebilecek her türlü ithamlardan manevi bir koruma kalkanı altına alınmış oluruz." dedi.

Van Kurban Toplantısı 11

Sonrasında katılımcılara hitap eden Diyanet işleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ahmet Dilek, "Kur’an-ı Kerimin esas maksadı bize fıtratımızda var olan hakikatlere kulak vermemizi amaçlayan bir kitabı kerimdir.  Sözümüzü sözünüze katarak, gayretimizi gayretinize ekleyerek Başkanlığımızdan ülkemizin en ücra noktasına kadar sirayet edecek bir gayreti bir heyecanı bir bilinci bir amacı bir hedefi tesis etmek gibi bir maksadımız var." ifadelerini kaydetti.

Kars

Kars’ta düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Kars Kurban Vekaleti 11

Kars İl Kültür ve Turizm Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hamza Bayram, organizasyonun hayırlı olmasını diledi.

Kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayan Daire Başkanı Erhan ise "Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yıllara dayanan tecrübeleriyle bu ibadeti yurt içi ve yurt dışında emanet bilinciyle layığıyla yerine getirmektedirler. Bizlerde daha fazla kardeşimize sevinç olmak için bu hayır organizasyonunda mesai gözetmeksizin çalışmalıyız." diye konuştu.