Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne 305 gündür aralıksız devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, katil İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 30 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 66 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 653'e, yaralı sayısının da 91 bin 535'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak katil İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Hastanelere 6 Filistinlinin naaşı getirildi

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, katil İsrail ordusunun El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusuna düzenlediği saldırıda öldürülen Filistinli "Nebbahin" ailesinden 5 kişinin cenazesi ilk yardım ekiplerince hastaneye getirildi.

Söz konusu Filistinlilerin, kamptaki evlerini kontrol ettikten sonra geri döndükleri sırada yolda insansız hava aracından (İHA) atılan bombanın hedefi olduğu kaydedildi.

Görgü tanıkları, aynı saldırıda hayatını kaybeden 3 Filistinlinin cesedinin ise katil İsrail askerleri tarafından kaçırıldığını aktardı.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Suudi Mahallesi'ne düzenlenen katil İsrail'in saldırısında ölen 1 kişinin naaşı ise Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'ne getirildi.

Katil İsrail topçusundan Gazze'nin orta kesimine yoğun saldırı

Öte yandan katil İsrail topçuları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Migraka, Deyr el-Belah, Bureyc Mülteci Kampı ve El-Megazi bölgesini yoğun şekilde bombaladı. Tarım arazileri ve Filistinlilere ait evler de İsrail askerlerince hedef alındı.

Gazze'nin güneyi ile kuzeyini ayıran Niytsarim kavşağında konuşlanan katil İsrail topçuları, Zehra kentinin batısındaki Reşid Caddesi ve Nusayrat Mülteci Kampı'nı yoğun şekilde bombaladı.

Han Yunus'un kuzeydoğusu ve Karara beldesindeki tarım alanları da katil İsrail topçuları, askeri araçları ve İHA'sının saldırılarına hedef oldu.

Beyt Lahiya'nın kuzeybatısındaki bölgeler, katil İsrail topçuları ve askeri araçlarının bombardımanlarıyla vuruldu.

Katil İsrail askerleri, Kudüs’te bıçaklı saldırı girişimi gerekçesiyle bir Filistinliyi öldürdü

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberinde, Kudüs ile işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kenti arasındaki askeri kontrol noktasında Filistinli bir gencin, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla katil İsrail askerlerince ateş edilerek öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, “Beytüllahim'e bağlı Beyt Cala beldesinin kuzeybatısındaki tünel kontrol noktasında, bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği iddia edilen bir genç, işgal askerlerinin mermileriyle şehit edildi.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, katil İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, “Kudüs kenti çevresindeki tünel kontrol noktasında bir bıçaklı saldırı düzenlendiği ihbarı alındı.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, saldırıda, kontrol noktasındaki bir kadın askerin yaralandığına dikkat çekilerek, saldırganın “etkisiz hale getirildiği” vurgulandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da en az 16 Filistinli gözaltına alındı

Katil İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da en az 16 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden katil İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da geceden bu yana yaptığı baskınlar ve gözaltılarla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, katil İsrail güçlerinin El Halil, Beytüllahim, Cenin, Tubas, Ramallah, Kalkilya ve Nablus kentlerine baskın yaptığı belirtilirken baskınlarda en az 16 Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıklamada, "7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 9 bin 970’e yükseldi." ifadeleri kullanıldı.