Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde bu yıl 114.sü düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Pavli Panayırı büyük bir coşkuyla açıldı.

İlk kez Sultan 2. Abdülhamid Han'ın fermanıyla 1910 yılında Ergene nehri kenarında çok geniş bir alanda kurulan panayırda, tezgahlar, açık hava lokantaları ile lunapark yer alıyor. Panayır boyunca römorklarda konaklayan yöre halkı, yöresel yiyecekleri ve giyim eşyalarını satışa sunuyor.

Kırklareli Panayır 33

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının da tanıtımının yapıldığı panayırda Pehlivanköy İlçe Müftülüğü açtığı stantta Başkanlığımızın eserlerini ücretsiz olarak sergiliyor.

Kırklareli Panayır 22

Panayır açılışında konuşan İlçe Müftüsü Onur Berat Örer, "Mevlîd-i Nebî münasebetiyle din görevlilerimizle birlikte Başkanlığımızın her yaştan vatandaşımıza yönelik eserlerinin tanıtımını yapalım, hediye edelim, faydalı olalım istedik. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğümüzle görüştük ve talebimizi ilettik. Hızlıca olumlu dönüş aldık ve hemen standımızı açtık Elhamdülillah.  Burada hem Türkçe hem de Bulgarca olmak üzere çok sayıda değerli eserlerimizi halkımızla buluşturuyoruz, ücretsiz olarak halkımıza hediye ediyoruz, bu sayede standımıza yurt içinden ve yurtdışından ziyarete gelen çok sayıdaki vatandaşımıza sahîh dini bilgiyi aslî ve güvenilir kaynaklardan kolayca ulaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızdan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu vesileyle Mevlîd-i haftasında böyle güzel hizmetlere imkân veren Rabbimize hamdediyorum. Eserleri ilçemize gönderen Din hizmetleri Genel Müdürlüğümüze, stant açma imkanlarını sağlayan Pehlivanköy Belediye Başkanlığına, destekleri için İl Müftülüğümüze, fedakârca standımızda vazife alan değerli din görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.