Kırşehir İl Müftülüğü tarafından "Ekran Kuşatması ve İnternet Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonundaki konferansa  Ahi Evran Üniversitesi  Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ertuğrul Yaman konuşmacı olarak katıldı.

Yaman, konuşmasında "Teknolojik ve dijital iletişimin yaygınlaştığı bu çağda, insanoğlu, internet ağlarında kendini kaybediş sürecini yaşamaktadır. Tam da bu noktada üzerinde durmamız gereken kritik soru şudur: 'Teknolojinin neredeyse jet hızıyla ilerlediği, medyanın sınır tanımadığı, iletişim ve etkileşimin yükseldiği bir yaşam, insanlık için ne getirmekte ne götürmekttedir?' Teknolojik yenilikler ve dijital gelişmeler, insanın doğal ölçü ve ayarına zarar vermediği sürece yararlı ve gereklidir." dedi.

"Günümüzde sosyal medya, özellikle çocuklar ve yeni kuşak gençler için 'vazgeçilemez bir gereksinim' biçiminde algılanmaktadır." diyen Yaman, "Çocuk ve gençlerimizin sabah uyanır uyanmaz sosyal medyaya bakmaları aile içi iletişim ve yaşadıkları duygular açısından analiz edilmeye muhtaçtır. Sosyal medya iletişimleri bağımlılığa açık alışkanlıklardır. İnternet ve sosyal medya kullanımı deniz suyu içmek gibidir, içtikçe içirir. Kendinizi alıkoyamazsınız." ifadelerini kaydetti.

Düzenlenen konferansa İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü yardımcıları Adnan Zeki Bıyık, Ali Çam, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.