Kırşehir İl Müftülüğü ile TDV Kırşehir şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım toplantısı ve "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Kırşehir İl Müftülüğü Konferans Salonundaki toplantıda din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın, "Türkiye Diyanet Vakfının, kuruluşundan bugüne dünyayı iyiliğin değiştireceğine olan inancıyla nice güzel hizmetlere öncülük ettiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfıyla birlikte 1993'ten beri yerine getirdiği ve en önemli faaliyetlerinden birinin de Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu olduğunu söyledi.

Kırşehirde Kurban Organizasyonu Tanıtıldı 11

Akın, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından düzenlenen vekaletle kurban organizasyonu, maruz kaldıkları zulümlere rağmen kendilerine merhamet eli uzanmayan kardeşlerimize ulaşabilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu oldu. Biz, insanlığın umudu olan bir medeniyetin temsilcileriyiz. İnsanlığa iyilik taşımaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Akın Yaz Kur'an kurslarına dair ise "Yaz Kur'an kurslarıyla alakalı olarak ta yaz kurslarında yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ile yıllar sonra farklı makamlarda farklı noktalarda karşılaşıyoruz. Biz onları hatırlamasakta onlar bizleri hatırlıyor ve o dönem öğrettiklerimizin kendisine faydalarını kendi dilleriyle ifade ediyorlar. Yaz Kur'an kursları süre olarak kısa olsa da bazen bir kişinin hayatına olumlu olarak tesir etmekte ve güzel yollar açmakta. Amacımız ahlaklı milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin, programa katılımlarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın'a ve ve din görevlilerine teşekkür etti.