Malatya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Kudüs ile ilgili bilinçli bir farkındalık oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla "Ödüllü Kudüs Bilinci Eğitim Programı" düzenlendi.

Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezinde kız öğrencilere yönelik 4 haftalık süreli ödüllü Kudüs Bilinci eğitim Programı yapılan sınav ile son buldu. Sınavda başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle takdim edildi.

Malatya Kudüs Bilinci 22

İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan törene katılan İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, "Kudüs Bilinci Eğitim Programı fikri nasıl oluştu diye soracak olursanız, Filistin için neler yapabiliriz dedik. Nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz. Bilinçli bir etkinlik için eğitim modelini hazırlayarak çalışmalarımıza başladık. Çevrimiçi ve yüz yüze yapılan 22 derslik programla beş hafta sürecek eğitim programını gerçekleştirdik. Programın ilk haftasında haritalarla destekleyerek Filistin'in tarihi sürecini ele aldık. Ardından Kudüs'e, eski Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sanal ziyaret gerçekleştirdik. İkinci hafta '48 Toprakları' Üçüncü haftada da 'Batı Şeria (A, B, C Bölgeleri) ve 'Gazze Şeridi' başlıklarını programa ekledik. Son hafta 'Tarihi Fotoğraf ve Videolarla Filistin' başlığıyla eğitim programımızı tamamladık. Yüz yüze işlediğimiz dersler ile beraber iletişim, bilgi ve materyal paylaşımı için açtığımız grupta dersler ile ilgili haftalık video izleme ödevleri, işlediğimiz başlıklara dair fotoğraf, belgesel, makale ve araştırma yazıları paylaşımı yaptık.  Beşinci hafta katılımcılarımızı sınava tâbi tuttuk. Her hafta yoklama alarak eğitimi sıkı tutmaya gayret göstermeye çalıştık, katılımcılarımız da gayret göstererek her hafta iştirak ettiler, derslerin uzunluğuna ve yoğunluğuna rağmen çok güzel bir katılım oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca program süresince eğitim programına çok büyük emekleri olan Diyanet Genç Gönüllüsü Ayşe Nursoy’a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ödül törenine İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Gençlik Koordinatörü Leyla Yıldırım, Manevi Destek görevlileri ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.