İLKSAY tarafından "Sahabeye Uzanan Hikayeler" temasıyla çocuk ve gençlik hikayeleri olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenen yarışmanın ödül töreni gerçekleşti.

İLKSAY Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Diyanet İşeri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, TDV Genel Müdürü İzani Turan, TDV üst düzey yetkilileri, yarışma jurisi ile dereceye giren yarışmacılar ve aileleri katıldı.

"Mevli̇d-i̇ Nebî Hi̇kâye Yarışması"nın sonuçları açıklandı "Mevli̇d-i̇ Nebî Hi̇kâye Yarışması"nın sonuçları açıklandı

Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Furkan Tıraşçı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Proje Sorumlusu Fatma Haral Efe, yarışma sürecinden bahsederek amaçlarının sanatın gücüyle toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Yarışmada dereceye girenleri tebrik eden TDV Genel Müdürü İzani Turan ise Hz. Peygamber'in cahiliyye toplumundan sahabe gibi örnek bir nesil yetiştirdiğini anımsattı.

Hz. Peygamber örnekliğinde şahsiyet inşasısın önemini vurgulayan Turan, şahsiyetli bir İslam toplumu için TDV'nin çalıştığını belirtti. Ahlaklı bir toplum için ilmi faaliyetlerin ötelenemeyeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Diyanet İşeri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve TDV Genel Müdürü İzani Turan tarafından verildi.

Yarışmada dereceye girenleri tebrik eden Prof. Dr. Martı, projenin geliştirilerek devam etmesi temennisiyle yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.