Diyarbakır İl Müftülüğü öncülüğünde Diyarbakır TDV kadın kolları ve kadın STK’lar iş birliğiyle Filistin yararına kermes düzenlendi.

Hz. Süleyman Camii avlusunda 7-13 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan organizasyonu ziyaret eden İl Müftüsü Celal Büyük, vatandaşları bu organizasyonu ziyaret etmeye davet etti.

Diayarbakır Filistin 22

- Boykotta gençler öncü olmalı

İl Müftüsü Büyük, "Bu boykotu çok güçlü ve kuvvetli bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Bu noktada her bir gencin çevresindeki insanlara örnek olması gerekir. Hangi ürünler boykotta ise bu ürünleri almamak, aldırmamak ve bu konuda Nemrut’un yanan ateşini söndürme niyetinde olan karınca misali niyet ve gayretini göstermesi gerekiyor. Karınca Ben biliyorum ki bu gücümle, kuvvetimle, bu yürüyüşümle ne Mekke’ye varabilirim ne Kabe’ye varabilirim ne de Nemrut’un yanan ateşini söndüremeye muktedir olabilirim. Ancak benim bu davranışım Allah katındaki niyetimi ve istikametimi belirlemem içindir. Bu gayretimle Allah katında Nemrut’ların safında değil de İbrahim’in yanında olduğumu ortaya koymak için yapıyorum demiştir. Dolayısıyla, bugün biz de boykota devam edeceğiz. Bu tavrımız zalimlerin ve katillerin güçlü olan ekonomilerini çökertir mi? Belki ekonomilerini çökertemeyiz ama az önce ifade ettiğim gibi hiç olmazsa Allah’ın huzuruna vardığımızda Cenabıhak bize ey kullarım! bu kadar müslüman zulüm görürken sen gayretini ve istikametini hangi yönde ortaya koydun, sen kimin yanındaydın? Siyonistlerin yanında mıydın? Gazze’de ki çocukların, mazlumların ve mağdurların yanında mıydın? dediğinde işte o zaman istikametimizi ve gayretimizi hangi yönde ortaya koyduğumuz çok önemli olacaktır. Bu şuur ve bilinçle hareket edeceğinize yönelik inancım tamdır. Ben bu konuda tüm halkımıza ve özellikle de gençlerimize çok güveniyorum." diye konuştu.

Müftü Büyük, zalimlerle mücadelede ümmet bilincini güçlü tutmak ve boykotu güçlü bir şekilde devam ettirmenin önemini vurguladı.