Giresun genelinde Mevlid Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve mevlitten bahirler okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Programlarda, Hz. Muhammed’in (sas) insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla belirlediği “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” teması çerçevesinde Hz. Peygamberin örnek ahlakına dikkat çekildi. 

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Hacı Miktat Camii’nde düzenlenen ‘Mevlid Kandili Özel Programı’na katılarak Giresunlu vatandaşların ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 09

-  "Şahsiyetimizi Hz. Peygamber gibi imanla inşa edelim"

Hz. Muhammed’in (sas), tüm insanlık için en güzel örnek olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Allah Resûlü’nün şahsiyeti, mümin ruhunun kendi benliğini bulduğu eşsiz bir aynadır. O'nun (sas) rehberliği, hayatımızın tüm safhalarını aydınlatır.

Bir insanın sahip olabileceği merhamet, iyilik, cömertlik, vefakarlık, dürüstlük, yiğitlik, sabır, adalet ve kulluk gibi tüm güzel erdem ve sıfatlar, O’nun şahsiyetinde toplanmıştır. Peygamberimizin öncülüğünde şahsiyet inşasının aşamalarını iman, ihlas, ilim, amel ve güzel ahlak başlıkları altında toplamak mümkündür.

Dünya ve ahiret saadetini hedefleyen her Müslüman, şahsiyetini inşa ederken, ahlakı Kur’an olan Hz. Peygamberi örnek almalı ve hayatı boyunca O’nun sünnetine sımsıkı sarılmalıdır.

Kur’an’ın çağlar üstü mesajlarını anlamak, Sevgili Peygamberimizin aziz hatırasını yad etmek ve Kur’an ile sünnet rehberliğinde bir hayat ve şahsiyet inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

İl Müftüsü Kılıçbay, programın sonunda camiyi dolduran vatandaşlarla selamlaştı, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 02

Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 03

Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 04Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 05Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 06Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 07

Mevlid Kandili Giresun'da Dualarla İdrak Edildi 10-2