Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yetim çocuklar ve ailelerine yönelik piknik programı Güzler parkında yapıldı.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü yardımcısı Zeynep Önen, Müftülük çalışanları, Yetim çocuklar ile aileleri katıldı.

Programa katılanlara hitaben bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Yüce dinimiz İslam, yetimi koruyup gözetmeye çok önem veriyor. Yetimler bize Allah emanetidir. Onları dertleriyle, üzüntüleriyle başbaşa bırakmayacağız. Koruyup gözeteceğiz. Kendilerine yetimliğin acısını duyurmamaya çalışacağız. Toplum çarkının içinde ezilmelerine göz yummayacağız. ilk inen ayetlerde de yetimlerin gözetilmesine vurgu yapıldığı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kırşehir Şenlik 22

Tekin konuşmasında "Bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İsrail'in İsmail Haniye ye düzenlediği saldırıyı da lanetliyorum." dedi.

"Unutursan Yetim Kalır" sloganıyla yola çıkılan etkinlikte Ömer Halis Demir ilköğretim okulunda açılan proje hafızlık öğrencileriyle yetimleri bir araya getirilerek hem öğrencilerin kaynaşması hem de farklı etkinliklerle doyasıya eğlenmelerini sağlandı.

Kırşehir Şenlik 33

Yemek ikramının ardından çocuklar İslam sanatlarının vazgeçilmezi Ebru çizimi, Nasrettin hoca fıkraları, halat çekme, çuval yarışması gibi etkinliklerle huzurlu bir gün geçirdi.

Program sonrası Müftü Tekin tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.