Sındırgı İlçe Müftülüğü, gençlerin manevi gelişimlerine katkıda bulunmak, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmelerini sağlamak amacıyla program ve faaliyetler düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın desteğiyle uygulanan “Bilge Gençlik, Güçlü Yarınlar” projesi, yaz döneminde sanattan spora, eğitimden sosyal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede faaliyetler sunarak gençlerin donanımlı birer birey olmalarını amaçladı.

Sındırgı Gençlik 33

Projenin başarıyla tamamlanan yaz dönemi faaliyetlerinin ardından, bu etkinlikleri kış döneminde de devam ettirmek için gerekli planlamaları tamamladı. Yapılan çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Emre İpek, Sındırgı’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İpek, Diyanet Okuma Salonu, Çömlek Atölyesi, Oba Çadırı ve Kur’an kurslarını gezerek, Müftülüğün gençlere sunduğu etkinlikleri yerinde gözlemledi. Gençlerle buluşan İpek, onlara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyonunu anlatarak, hayat tecrübelerini paylaştı ve gençlere ilham verdi.

Sındırgı Gençlik 22İpek, "Sındırgı Müftülüğü’nün yaz döneminde başlattığı bu projeleri kış dönemine de yayması gerçekten takdire şayan. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu tür verimli projeleri tüm yıla yayma stratejileri üzerinde çalışıyoruz. Bu bağlamda, Müftü Sami Türkel’i vizyonu ve özverili çalışmaları dolayısıyla tebrik ediyor, tüm ekibine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.