Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan 9'u erkek, 23'ü kız, toplam 32 hafız öğrenci için Hafız Mehmet Altuntaş Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonunda "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Törende Sivas İl Müftülüğüne bağlı Abdulvahhabi Gazi Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu, Nuri Dönmezcan Gündüzlü Hafızlık Kız Kur’an Kursu ve Hafız Mehmet Altuntaş Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri ile Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulunda hafızlığını tamamlayıp belge almaya hak kazanan öğrenciler hafız olmanın gurur ve sevincini yaşadı.

Sivas Hafız Belge Töreni 22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında öğrencilerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gözlerinin nuru olan çocuklarını hafız olmaları için  fedakarlık ederek yatılı kurslara gönderen annelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca eşlerine destek veren babalarımıza ve öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İki nimet var ki; Rabbimizin  izni olmadan ulaşılmayacak nimetlerden birincisi şehitlik mertebesi, ikincisi hafızlıktır. Hafızlık sadece Kur'an-ı Kerimi ezberlemek değil onunla yaşayabilmektir. Rabbim hafızlarımızın sayısını artırsın."

Sivas Hafız Belge Töreni 44

Törene İş-Kur İl Müdürü Hikmet Canpolat,  İl Müftü Yardımcısı Mehmet Koç, Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatih Algül, Kur'an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sivas Hafız Belge Töreni 33