4 hafta önce DÜNYA

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Sözcüsü Clare Nullis, temmuz ayı boyunca aşırı sıcakların yüz milyonlarca insanı etkilediğini kaydetti.

4 hafta önce EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 1416 Sayılı Kanun kapsamında sınavla yurt dışına gönderilen Türk öğrencilere yüksek lisans veya doktora kabulü almak için verilen 12 aylık bekleme süresi 18 aya çıkarıldı.

4 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, oruç ibadetinin gerektiği şekilde yerine getirilmesi konusunda Müslüman milletimize yardımcı olmak amacıyla kaleme alınmıştır.

4 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eserde Hanefî mezhebine göre namaz konusu ele alınmış, Şafiî mezhebi ile ilgili önemli farklar gösterilmiştir. Ayet ve hadis referansları metin içerisinde verilmiş, eserin hazırlanmasında yararlanılan diğer eserler, bibliyografyada gösterilmiştir.

4 hafta önce GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Fidan, "Filistinlilerin gerçek anlamda bir devlet sahibi olmaları engelleniyor. Şunu unutuyorlar: Filistin devleti kurulmadıkça o coğrafyada hiç kimseye huzur olmayacak." ifadesini kullandı.

4 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eserde, İslâm dininin temel esaslarından olan ibadet konusu üzerinde durulmuştur. İbadetin tanımı, amacı ve önemi, ibadetin insana kazandırdıkları, temizlik, namaz, oruç, İslâm’da paylaşma ve yardımlaşma, zekat, sadaka, hac, kurban, dua ve tövbe konuları ele alınmıştır.

4 hafta önce DİYANET HABER

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Meta, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın İsmail Haniye'yle ilgili 31 Temmuz 2024’te yayınlanan taziye mesajını tam 5 gün sonra sildi.

4 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, hac ve umre ibadetine ilişkin kutsal mekanlar ile Hz. Peygamber ve ashabının yaşadığı tarihî yerlerin daha iyi tanıtılması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanmıştır

4 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kur’an kurslarımızda okutulmakta olan dinî bilgilere ait müfredat programı göz önünde bulundurularak hazırlanan ve; itikat, ibadet, ahlak ve siyer (Peygamberimizin hayatı) konularında temel bilgilerin yer aldığı bu kitap, özellikle gençlerimizin kolaylıkla anlayabileceği sade bir dille yazılmıştır.

4 hafta önce Hakkari Müftülüğü

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın destekleriyle Hakkari İl Müftülüğünce hazırlanan "Kur’an Muhafızının Eğitim Süreci" isimli proje uygulamaya konuldu.