ÖN SÖZ

Dinî konularda doğru ve yeterli bilgiye sahip olmak her Müslümanın başta gelen görevidir.

İnsanın Allah’a karşı ilk vazifesi iman etmek, sonra da ibadetleri yerine getirmektir.

İbadetlerle beslenen iman ağacının meyvesi ise güzel ahlaktır. Olgun bir Müslüman Allah’a karşı ibadet görevlerini yerine getiren, insanlara karşı da iyi davranışlar içinde bulunan kimsedir.

Ahlak konusunda bizim için en güzel örnek Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) dir. Bu sebeple iman ve ibadet konuları yanında, ahlakî görevlerimizi ve Peygamberimizin insanlığa örnek olan ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek de ayrı bir önem taşımaktadır.

Kur’an kurslarımızda okutulmakta olan dinî bilgilere ait müfredat programı göz önünde bulundurularak hazırlanan ve; itikat, ibadet, ahlak ve siyer (Peygamberimizin hayatı) konularında temel bilgilerin yer aldığı bu kitap, özellikle gençlerimizin kolaylıkla anlayabileceği sade bir dille yazılmıştır.

Ayrıca; kitabın sonunda abdestin alınışı ve namazın kılınışı resimlerle gösterilerek, namaz kılmasını yeni öğrenenlere kolaylık sağlanmıştır.

Her yaştaki Müslümanın büyük ölçüde yararlanacağı bu kitabın değerli okuyucularımıza faydalı olmasını Cenabıhaktan niyaz ederim.

Çalışmak bizden, başarıya ulaştırmak Allah’tandır.

Seyfettin YAZICI

6 Ağustos 1990 ANKARA

Temel Dini Bilgiler Epub3