3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kitapta; akaid, ibadet, helal, haram, şahsî hâller ve muamelata dair bilgiler, okuyucularımıza anlaşılır, sade bir dille ve ilmî metodlara bağlı kalarak açıklanmaya çalışılmıştır. Şafii mezhebini esas alan kitapta yer yer Hanefi mezhebinin görüşlerinden de bahsedilerek okuyucularımızın mukayese yapmalarına imkân verilmiştir.

3 hafta önce Aksaray Müftülüğü

Aksaray İl Müftülüğünce Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Hayat Su Kuyusu" ve "Vakıf Çeşmesi" projesi kapsamında Tanzanya'da Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi açıldı.

3 hafta önce GÜNDEM

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

3 hafta önce Filistin

Katil İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 artarak 39 bin 965'e yükseldi.

3 hafta önce GÜNDEM

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 1418 orman yangını çıktı, 17 bin 316 sarsıntı kaydedildi, 28 çığ düştü.

3 hafta önce Filistin

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, İsrailli 2 bakanın fanatik Yahudi gruplarla birlikte Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine ilişkin, kutsal mekanlarla ilgili statükonun değiştirilmesine karşı olduklarını bildirdi.

3 hafta önce DÜNYA

İngiltere'de 29 Temmuz'da Southport kentindeki bıçaklama olayı sonrası başlayan aşırı sağın şiddet eylemlerinde özellikle Müslüman toplumun hedef alınması, ülkedeki farklı etnik kökenlerden Müslümanlar arasında korku ve endişeye yol açtı.

3 hafta önce EĞİTİM

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavlarda birinci olan öğrencilerin yerleştiği üniversite ve bölümleri belli oldu.

3 hafta önce EKONOMİ

Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül'den itibaren devreye alınacak "doğrulanmış ilan" düzenlemesiyle, aynı taşınmaz için birden fazla emlakçının yetkilendirilmesine imkan tanınırken, yetkilendirme süresi de 3 ay olarak belirlendi.

3 hafta önce EKONOMİ

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernek temsilcileri kira ve yurt sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.