3 hafta önce GÜNDEM

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Ayberk, sıcaklık artışının böceklerin metabolik hızlarını artırarak daha hızlı üremelerini sağladığını belirterek, "Örneğin, sivrisinekler sıcak ortamlarda daha hızlı üreyip, daha geniş popülasyonlara ulaşırlar. Türkiye'de küresel iklim değişikliği, böcekler ve diğer ekosistemler üzerinde önemli etkiler yaratmaktadır." dedi.

3 hafta önce GÜNDEM

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kurban ibadeti Hz. İbrahim’in (a.s.) sünneti olarak Müslümanlar tarafından asırlardır sürdürülen bir ibadettir.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

İnsan, Allah'ın emrettiği şekilde helal dairede yaşayarak ve haramlardan uzak durarak dünya hayatındaki kulluk sınavını başarıyla tamamlamakla yükümlüdür.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, duanın mahiyetinden yola çıkarak, duanın faydaları, Kur’an’da dua örnekleri gibi konularda okuyucuya rehberlik etmektedir.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kitapçık, hacla ilgili olarak hacı adayları tarafından sıklıkla sorulan soruların cevaplarını içermektedir.

3 hafta önce DİYANET HABER

Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay, 46 çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiği kurs binasının tahsisinin belediye meclisi kararıyla 3 yıl erken sonlandırılmasının vatandaşları üzdüğünü belirtti.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, Müslüman halkımızın bu ibadeti yaparken sıkça karşılaştıkları bazı sorulara cevaplar hazırlanmıştır.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, uzun yolculuklara çıkan Müslümanları, seyahatlerinde yapacakları ibadetler konusunda bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

3 hafta önce DİYANET HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Kur'an Eğitim Merkezleri için kesin kayıtta istenen belgeler belli oldu.