Yunus Emre'nin vefatı, vefatının 700. yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından kutlanan anma ve yıl dönümleri arasına alındı.
Öte yandan 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan genelge ile 2021 yılı, Cumhurbaşkanlığı tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edildi.
Bu kapsamda "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt içinde ve dışında etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Adı geçen etkinlikler dahilinde Tokyo Büyükelçiliği, Tokyo Camii ve Tokyo Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde "Tasavvuf Müziği Konseri" düzenlendi.
Tokyo Camii Ertuğrul Konferans Salonu’nda düzenlenen konserde konuşan Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Yunus Emre’nin dünya edebiyatının önemli isimlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Yunus Emre, sadece Türk ve Anadolu edebiyatının değil aynı zamanda dünya edebiyatının da ölümsüzleri arasında yer almaktadır. Edebî kişiliğinin yanı sıra işlediği toplumsal konular ve insanlığa hediye ettiği öğüt ve felsefesiyle de dikkat çekici bir şahsiyettir." dedi.
Yunus Emre’nin felsefesini "evrensel insan sevgisi, toplumsal barış ve saygı" oluşturduğunu belirten Güngen, "Yunus Emre, yaşamı boyunca ortaya koyduğu bütünleştirici tavırla günümüz insanına da yol gösteren bir düşünürdür. Yunus Emre’nin dünyaya aşıladığı insan odaklı yaklaşımın birbirimizi daha iyi anlamamıza, önyargılarımızdan arınmamıza ve kucaklayıcı bir bakış açısı geliştirmemize yardımcı olacağına inanıyorum." diye konuştu.
Güfteleri Yunus Emre’ye ait eserlerin seslendirildiği programa ilgi yoğundu.