Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da desteklediği proje kapsamında İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilere özel "Ulusal Staj Programı" hazırlanıyor.

İl ve ilçe müftülüklerince uygulanan program ile üniversiteli gençler, müftülüklerde görev alarak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı buluyor.

Bu kapsamda 22 üniversiteli genç, Ümraniye İlçe Müftülüğü bünyesinde staj eğitimine katıldı.

istanbul-staj-33

Staj programının önemini vurgulayarak program kapsamındaki faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Ümraniye İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilerin yaptıkları staj vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülük hizmetleri hakkında bilgi ve birikimlerinin arttığını ve kazandıkları tecrübelerle alanlarına yönelik önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

Vaiz Nurdan Subaşı rehberliğinde stajlarına başlayan gençler, Müftülük hizmetleri hakkında bilgi aldı.

istanbul-staj-11

Vaiz Subaşı, "Gençlerimizi Alo fetva ve ADRB nöbetlerindeki dini rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetleri ile müftülüğümüzde sunulan nikah hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgilendirmek için bu hizmetlere katılımlarını sağlayarak bilgilendirdik. Ayrıca gençlik, göç, bağımlılık ve TDV koordinatörlüklerinin çalışmalarını tanımaları ve yine İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde manevi danışmanlık hizmetleri hakkında sunumlar gerçekleştirdik." diye konuştu.

Staj kapsamında öğrenciler son olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Diyanet Gençlik Merkezini ziyaret ederek gençlik merkezleri ve gençlik faaliyetleri hakkında bilgi aldı.