Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrim içi gerçekleştirilecek sempozyumun bu yılki konusu; “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olacak.

31 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek sempozyumda; Kur’an-sünnet penceresinden ve farklı ilmi disiplinler çerçevesinden vefa kavramı ele alınacak.

“Vefa Peygamberi” Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatından örneklerle vefa kavramına vurgu yapılacak sempozyumda; vefa toplumunun temel dinamikleri ortaya konularak, vefa toplumunun yeniden inşasına katkı sağlanmaya çalışılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sempozyum açılışında katılımcılara hitap edecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyum açılışında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Burhan İşliyen, Sempozyum Düzenleme Kurulu adına bir konuşma yapacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hitaplarının ardından sempozyumun açılış oturumuna geçilecek.

Açılış oturumu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Fayda’nın “Peygamberimiz Efendimiz ve Vefa” başlıklı konferansıyla tamamlanacak.

Yurt içinden ve yurt dışından 31 akademisyen ve araştırmacının 27 tebliğ ile katkı sağlayacağı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nda; “Teorik ve Kavramsal Çerçeve”, “Kur’an-ı Kerim’de Vefa”, “İmani ve İnsani Bir Değer Olarak Vefa ve Hz. Peygamber”, “Peygamberimizin (s.a.s.) Hayatından Vefa Örnekleri”, “İslam Medeniyetinde Vefa Kavramı” ve Vefa Toplumunu Tahkim Eden Uygulamalar”, “Modernizm Bağlamında Vefa” ve “Günümüzde Vefa Toplumunun İmknı” başlıklı 6 oturum gerçekleştirilecek.

31 Ekim 2021 Pazar günü “Değerlendirme ve Kapanış Oturumu” ile sona erecek olan Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu, Diyanet Haber ile “Mevlidi Nebi Haftası (mevlidinebihaftasi)” adlı YouTube ve Facebook hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek.