Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Avşar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, "Bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz Yatılı Yaz Kız Kur’an kursumuza 85 öğrencimiz katıldı. Kursumuz için 10 öğretici ve 2 program yöneticisi görevlendirdik. Günlük Kuranı Kerim, temel dini bilgiler ve sosyal etkinlikler ile dolu dolu bir kurs geçiren öğrencilerimiz ayrıca gezi programı, şehitlik ziyareti, sanatsal ve kültürel etkinliklerle milli ve manevi kazanımlar elde ettiler. Bununla birlikte çocuklarını bize emanet eden velilere, kursa katılan öğrencilere ve kursta görev alan öğreticilere teşekkür ederim." dedi.

Yeşilyurt Programı 33

İl Müftüsü Ramazan Dolu ise "İlimizde bir ilk olan Yatılı Yaz Kur'an Kurslarının sayılarını arttıracağız" diyerek 4 hafta süren bu eğitimi önümüzdeki yıllarda daha nitelikli sunmayı planladıklarını ifade etti.

Sadrettin Konevi  Anadolu İmam hatip Lisesinde açılan Yatılı Yaz Kur'an Kursunda dört hafta süren eğitim boyunca unutulmaz anlar yaşayan öğrenciler, gelecek yıl daha büyük bir coşku ile tekrar kursa katılacaklarını dile getirdiler.

Yeşilyurt Programı 22

Program, öğrencilere verilen hediye ve katılım belgeleri ile son buldu.