Alucra İlçe Müftülüğüne bağlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 15 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 02Alucra Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda din görevlileri Eren Arslan, Talat Emir Alkan ve Ali Turhan Kur’an-ı Kerim tilavet etti.

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 13

Merasimin açış konuşmasını yapan Alucra İlçe Müftüsü Adem Akçelik, Kur’an-ı Kerim’le hemhal olmanın önemine değinerek, "Kur’an-ı Kerim’e doğru atılan her adımın Rabbimizin katında nice büyük mükafatı vardır. Kur’an-ı okumaya, anlamaya gayret eden her Müslümanın çabası Allah katında karşılığını bulur. Kur’an’ı hayatımızın merkezine almak, onu rehber edinmek, bizleri dünya ve ahirette huzura kavuşturur." dedi.

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 14

- "Kur’an hayat rehberimizdir"

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Ümraniye İlçe Müftüsü Abdülkerim Çelik, Kur’an-ı Kerim’in hayat kitabı olduğunu belirterek, "Kur’an-ı Kerim, ölü kalpleri dirilten, karanlıkları aydınlatan ve bizlere huzur veren yüce kitabımızdır. İlk emri ‘Oku!’ olan bir dinin mensupları olarak, bu emri aldığımızda neyi, nasıl okumamız gerektiğini derinlemesine düşünmeliyiz. Öncelikle Allah emrettiği için okumalıyız. Rabbimizin bizden istediği her şeyi anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Bizi ebedi saadete ulaştıracak olan ilmi, hikmeti ve her türlü bilgiyi okumak, öğrenmek bizim görevimizdir. Hafızlarımız, Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini sadece ezberlemekle kalmayıp, onu satırlardan sadırlarına, yani gönüllerine taşıyarak, Kur’an’ın taşıdığı derin anlamları da muhafaza edeceklerdir. Böylece, Kur’an’ı anlayarak, lafzın hamili ve mananın amili olacaklardır." diye konuştu.

Çelik, "İman ve istikamet üzere olmanın, taklidi imanı tahkiki imana dönüştürmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in hükümlerine tam anlamıyla riayet etmekten geçer. Bu bağlamda, hafızlarımızın ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Kur’an’ın emir ve yasaklarına uyarak, hem dünyalarını hem de ahiretlerini saadet yurduna çevirmeleri mümkündür. Kur’an-ı Kerim’in nuru ile aydınlanan kalplerimiz, dünya hayatının sıkıntılarından ve ahiret azabından kurtularak, ebedi huzura kavuşacaktır." dedi.

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 03

- "İnsanlık Kur’an’ın ilahi mesajını anlamaya muhtaç"

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, şöyle konuştu:

"Kur’an’ı Kerim’in, barış, adalet ve merhamet dolu prensiplerinden uzaklaştıkça, dünya yaşanmaz bir yer haline gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’i kulağımızla dinlediğimiz zaman huzur buluruz, kalbimizle dinleyince imanımız pekişir, hayatımıza yansımasıyla da yolumuz aydınlanır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) döneminde inkarcılar, Kur’an’ın mesajını engellemek için İslamiyet’in tüm değerlerine karşı düşmanlık ve saygısızlıklarını sergiliyorlardı. Allah’ın kelamını susturmaya, tesirini önlemeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar, kıyamete kadarda ulaşamayacaklar.

Bugün Kur’an-ı Kerim okunduğu zaman ona kulak verip, ilahi mesajını dinleyen kimseleri görmek isteyenler Gazze halkına baksın.

İzzet sahibi Yüce Allah, izzet ehli Gazzeli kardeşlerimizin ve dünyanın farklı coğrafyalarında zulme uğrayan insanların yardımcısı olsun."

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 04-"Kur'an sıhhatli kalpler için gıda, hasta kalpler için şifadır"

Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Kur’an’ı güzelce okuyan, onunla meşgul olan, ezberleyen ve yaşayan müminlerin Allah’ın has ve ve seçkin kulları olduğunu belirterek, "Kaynaklarımızda bir alimin öğrencilerinden biriyle aralarında geçen bir hatıra aktarılır.  Bu hatırada Kur’an’ı Allah ile konuşuyormuş gibi okumanın önemine değinilir. Kur’an okurken, Rabbimizin huzurunda olduğumuzun bilinciyle, saygı ve huşu içinde olmalıyız. Ayetlerin manalarını düşünmeli, onların üzerimizdeki etkisini hissetmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Kur’an’ı okurken kalbimizin derinliklerinde O’ndan gelen her bir kelimeyi büyük bir ihtiramla dinlemeliyiz." dedi.

Konuşmaların ardından hafız öğrenciler, Şeyhu'l Kurra Talip Akbal riyasetinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 08

Merasim, Şeyhu'l Kurra Talip Akbal tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi.

Merasime, Alucra Kaymakamı Ejder Şahin, Alucra Belediye Başkanı Faruk Demirağ, Asliye Ceza Hakimi Mahmut Çakır, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karagöz, kamu kurumlarının amirleri, ilçe müftüleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 02

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 15Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 05

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 11

Alucra’da 15 Hafız Icazet Aldı 12