Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul’da Diyanet İzcilik Bölge Kampı’nı ziyaret etti Foto Galeri: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul’da Diyanet İzcilik Bölge Kampı’nı ziyaret etti

Burada gençlere hitap eden Başkan Erbaş, Müslümanlıkta en önemli ilkenin dürüstlük ve doğruluk olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Müslümanı şöyle tarif ediyor; ‘Müslüman elinden ve dilinden emin olunan kimsedir.’ Bakıyorum izcilik etkinliklerinde, ilkelerinde her zaman dürüstlük, doğruluk, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü gibi evrensel değerler ön planda. Yani adeta bir değerler eğitimi.” dedi.

Başkan Erbaş, “Bizim geleneğimizde, medeniyetimizde izcilik aynı zamanda bir ahlak eğitimidir. Bir Müslüman ahlaklı olmalı ve görüyorum ki sizin yapmış olduğunuz çalışmalarda, birbirinizle olan birlikteliğinizde ahlaki değerler ön planda. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz Peygamberimizi (s.a.s.) şöyle tarif ediyor; ‘Şüphesiz Sen yüce bir ahlak üzeresin.’, Peygamber Efendimiz de (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.’ İşte sizler pırıl pırıl, ahlaklı, dürüst, her türlü kötülüğe, ahlaksızlığa karşı kendinizi yetiştirmeye gayret eden güzel gençlerimizsiniz.” diye konuştu.

“Gençlerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz”

Diyanet İşleri Başkanlığının gençlerin hizmetinde olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Ülkemizin her yerinde sizin gibi binlerce, on binlerce gencimize; izcilik etkinliklerinde değerlerimizi öğretme, değerlerimize sahip çıkma, ahlaklı, irfanlı, bilgili gençler olarak yetişmeniz noktasında elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, inşallah bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan arama-kurtarma ve insani yardım faaliyetlerine katkı sağlayan 14 izci liderine “Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı Cesaret ve Feragat Nişanı”nı takdim etti.

Daha sonra izci liderleri ve genç izcilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Erbaş, kamp alanındaki çadırları gezerek, yetkililerden izcilik faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kampa, 29 ilden gelen 700 Diyanet izci lideri ve genç izci katılıyor.

Ziyarette Başkan Erbaş’a, Türkiye İzci Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi de eşlik etti.