Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve Kur'an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı desteklemek amacıyla düzenlenen Kur'an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları'nda il birincisi olan öğrencilere ödülleri verildi.

Müftülük makamında gerçekleşen ödül töreninde, il birincisi olan öğrencilerin ödüllerini İl Müftüsü Mehmet Şahin takdim etti.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin, "Kur'an-ı Kerim, bizlerin hayat rehberi ve manevi değerlerimizin temelidir. Sizler bu kutsal kitabımızı güzel bir şekilde okumak ve hafızlık eğitimi almakla büyük bir sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Bugün burada sizlerle gurur duyuyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Yaptığınız bu çalışmalar, hem kişisel hem de toplumsal anlamda büyük bir değer taşıyor." şeklinde konuştu.

Ödüllerini alan öğrenciler, aldıkları ödüllerle büyük bir memnuniyet yaşadıklarını ifade ederek, Kur'an eğitimi ve hafızlık konusundaki desteklerinden ötürü Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü'ne teşekkür ettiler. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.