Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Geylani Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 21 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Karamanoğlu Ulu Camii’nde düzenlenen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Geylani Hizmet Vakfı Kur’an Kursu Hamisi Hüseyin Avni Efendi, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Başkanlık Vaizi Ömer Erden, Geylani Kur’an Kursu yönetici ve öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Hafız 11

Merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar programın açış konuşmasını yaptı. Konuşmasında İl Müftüsü Işıldar, "Salihler şehri Aksarayımız hafızlara çok büyük kıymet veriyor. Hafızlarımız bizim manevi dua ordumuzun neferleridirler. Onların okudukları, ezberledikleri Kur’an ayetleri sebebiyle belki de nice musibetler önlenmiştir. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Aksaray Hafız 33

Başkanlık Müşaviri Fatih Kurt ise hafızlığın hem dünyada hem ahiretteki kıymetine değinerek "Hafızlık insanlık için büyük bir şeref ve ilim basamağının ilk adımıdır. Hafızlığın görevi Kur’an metnini ezberlemekle, okumakla bitmiyor. Onun ahkam ve ahlakını da hayatına yansıtmalıdır. Bu görev sadece hafızlarımızın değil, hepimizin görevidir. Zira Kur’an ayetleri bu hayatı tanzim etmek için gönderilen hükümleri ihtiva ediyor. Kur’an bir hayat kitabıdır." dedi.

Aksaray Hafız 44

Ardından hafızların Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile merasim tamamlandı.

Aksaray Hafız 55

Öğrencilere Hafızlık belgeleri takdim edilerek her öğrenciye iki adet çeyrek altın hediye edildi. Program kılınan öğle namazı ile sona erdi.