Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, AMATEM’in yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra merkez bünyesindeki odaları gezerek AMATEM’de tedavi gören hastaları ziyaret eden İl Müftüsü Büyük, hastalarla yakından ilgilendi ve tedavi süreçlerinde kendilerine şifalar diledi.

İl Müftüsü Büyük’ün kendilerini ziyaret etmesinden ve göstermiş olduğu ilgiden memnun kalan hastalar ise, tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek bu sürecin bir an önce tamamlanmasını arzu ettiklerini söylediler.

Diyarbakır Amatem Müftü 22

Daha sonra Konferans Salonunda AMATEM’de tedavi gören hastalara hitap eden İl Müftüsü Büyük, "Allah’ın adına yeryüzünü imar edecek, inşa edecek ve yeryüzünde söz söyleyecek tek varlık insandır. Onun için insan mükemmel ve değerli bir varlıktır.  Bizim bu mükemmel ve değerli oluşumuz Allah'u Teala'nın bize emanet etmiş olduğu bir takım uzuvlarla ilişkilidir. Bunların başında akıl gelmektedir. Akıl nimeti bizi diğer varlıklardan ayıran ve Allah katında bizi değerli kılan en önemli nimettir." dedi.

Program AMATEM'de sohbete katılanlara Diyanet Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Aile Dergisi ve Diyanet Geçerken Dergilerinin hediye edilmesi ile sona erdi.