Mekke’de Akabe Biatlarından çıkarılacak dersleri anlatan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Hz. Peygamber’in İslam davasının başarı sırlarından bahsederek günümüz Müslümanlarına önemli mesajlar verdi.

Her medeniyetin bir insan tipi olduğunu, her asrın gençlerinin bir dava taşıdığını belirten Müftü Karabayır, önemli olanın da hak davanın adamı olmak gerektiğini söyledi.

-  "Dünyanın Müminlere ihtiyacı var"

Hz. Peygamber’in davasında önemli dönüm noktalarından olan Akabe biatlarından örnekler sunan Müftü Karabayır, Musab bin Umeyr gibi gençlerin Peygamber davasını omuzladığı gibi günümüzde de Filistin davasını omuzlayacak ruhu genç Müslümanlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Müftü Karabayır, Müslümanların Kelime-i Tevhit'i her söylediğinde Rabbi ile biatını yenilediğini vurgulayarak, "Dünyanın Müminlere ihtiyacı var. Müslüman duruşuna ihtiyacı var. Şimdi Gazze’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde bir zulüm varsa bu zulme dur diyecek yeni Müslüman tipleri gerekiyor. Akabe biatında verilen sözleri tutacak, dünyaya sevgiyi, iyiliği yayabilecek, başkası için yaşayabilecek, kötülüklere iyilikle karşılık verecek, insanları diline, rengine bakmadan sadece Allah’ın kuludur diye saygı duyacak yeni bir nesil çıkmalı." dedi.

- "Bütün dünya esir, bir tek özgür olan Gazze"

Müftü Karabayır, "Bütün dünya esir, bir tek özgür olan Gazze, Allah için şehit oluyorlar ve Akabe’de biat edip söz veren sahabeler gibi evlatlarını feda ederken bile  isyan yok, hasbunallah diyen 1400 sene sonrasının sahabelerini görüyoruz. Şimdi bütün dünya onların güzelliklerine hayran oluyor. Avrupa Müslüman oluyor. Bu nasıl bir güzelliktir, nasıl bir davadır. Şimdi onlar şehit oluyorlar, onlar aslında dünyanın en mutlu, en huzurlu insanları. Peki biz ne yapacağız? Bizim yeniden tarihte olduğu gibi Müslümanlar olarak örnek ve önderliğimize dönmemiz gerek. Allah İslam ümmetini yeniden diriltsin." diye konuştu.

Müftü Karabayır Hacca Gelip De Gazze'yi Düşünmemek Caiz Değildir 2

- "İslam ümmeti yeniden bir araya gelin"

Hac için milyonlarca Müslüman’ın arzın kalbinde bir araya geldiğini anımsatan Müftü Karabayır, şunları kaydetti:

"Biz bu kutsal topraklardan Mekke’den dünya insanlığına diyoruz ki ne olur, insanlığınız ölmesin, Gazze’deki bu zulüm dursun. Ey İslam ümmeti yeniden bir araya gelin dercesine tekrar siyasetinizi, ideolojilerinizi, dünyevi bütün beklentilerinizi nolur bir tarafa bırakın da tarihte emsali görülmemiş bu zulme bir dur deyin.

Hac bir kongredir. Hacca gelip de Gazze’yi düşünmemek, Gazze için neler yapılabilir diye düşünmemek Vallahi caiz değildir. Fiili duamızı da yapmak zorundayız. Özellikle hacda tüm benliğimizden sıyrılarak tekrar İslam'a dönmeye söz vererek yeniden duaya durup Gazze’nin ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşu için niyazda bulunmalıyız."