Pakistan’da 14 Haziran tarihinde başlayıp etkileri hala devam etmekte olan Muson yağmurları nedeniyle meydana gelen sel ve heyelan felaketinde Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), 1200’e yakın kişinin vefat ettiğini ve birçok insanın da evsiz kalarak yaklaşık 33 milyon insanın felaketten etkilendiğini bildirmişti.

Ulusal yardım çağrısı üzerine başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından ülkeye yardım gönderilmeye başladı.

Bu kapsamda Norveç Türkiye Diyanet Vakfı, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen ailelere destek olmak amacıyla yardım kampanyası düzenledi.

Kampanyaya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Din Hizmetleri Müşaviri Mehmet Fatih Özer, "Norveç Türkiye Diyanet Vakfı olarak söz konusu afetten zarar gören Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını bir nebze de olsun sarmak ve yüce dinimiz İslam'ın kardeşlik ruhunu yansıtmak için düzenlediğimiz kampanyamız 01 Eyül tarihinde başlamış ve 18 Eylül tarihinde sona erecektir. 02 Eylül Cuma namazında yardım toplanmış ayrıca banka hesapları üzerinde bağış yapılmaktadır. Kampanya sonunda toplanan miktar Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Pakistan’daki kardeşlerimize ulaştırılacaktır." dedi.