Kur’an Kurslarının iaşe ve ibatesine katkı ve destek sağlama, birlik ve dayanışmayı güçlendirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunma ve belirlenen ortak görüşler doğrultusunda somut adımlar atma amacıyla Rize Merkezde faaliyet gösteren Kur’an Kursu Vakıf ve Dernek Yöneticileri ile kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı.

3-45

İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın başkanlığında Diyanet Genç Ofiste gerçekleştirilen toplantıda, başarılı olabilmek için iletişim ve istişarenin önemine vurgu yapan Müftü Çakmakçı, Kur’an kursu yönetici ve öğreticileri ile her ay toplantı yapıldığı gibi kurslarının iaşe ve ibatesine katkıda bulunan vakıf ve dernek yöneticileriyle de yılın değişik zamanlarında istişare toplantısı yapıldığını ifade etti.

Müftü Çakmakçı, Kur’an kurslarının gerek eğitim ve öğretim gerekse donanım açısından mükemmel olması gerektiğini ifade ederek kursların fiziki mekanlarının iyileştirilmesi, öğrenciler için de sosyal mekanların oluşturulmasının önemine değindi.

2-45

Gençlere ve çocuklara daha iyi imkanlar sunmak için çalıştıklarını ve eğitim konusunda çaba harcadıklarını ifade eden Çakmakçı, "Bir başarı varsa bu başarının destekçileri olarak fedakarca çalışan kurs hocalarımızı, vakıf/dernek yöneticilerimizi ve hayırsever halkımızı görüyorum. Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı hizmetlerine en ufak hizmeti dokunan, gayret ve çabasını ortaya koyarak destekte bulunan bütün büyüklerimize, vakıf ve dernek yöneticilerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Toplantı sonunda vakıf ve dernek yöneticileri söz alarak dilek ve temennilerini bildirdi.