Rize’de cami dışı irşad faaliyetleri ve sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında tanışma ve kaynaşma amacıyla Cuma günleri, kandil geceleri ve muhtelif zamanlarda esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek gönül köprüleri oluşturuluyor.

5-14

Ziyaretlerde Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmaları anlatılıyor, bilgi alışverişinde bulunuluyor, Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfının basılı ve dijital yayınları tanıtılarak içerikleri hakkında bilgi veriliyor.

Ziyaretler esnasında hayırlı ve bereketli kazanç dileklerinde bulunularak "Dürüst ve güvenilir tüccar, peygamberler, sıddıklar (dosdogru kimseler) ve şehitlerle beraberdir." hadisinin yer aldığı tablo hediye ediliyor.

3-44

Hatırlanmaktan ve ziyaret edilmekten duydukları mutluluğu ifade eden esnaf, ziyaretlerden oldukça memnun.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı esnaf ziyaretlerine dair yaptığı açıklamada, “Rize’de göreve başladığımız günden bugüne esnafımızın tamamına yakınını ziyaret ettik ve ziyaretlerimiz halen devam ediyor. Ziyaretlerimiz, kurumumuzla esnafımızın kaynaşmasını sağlıyor. Zaman zaman İlçe Müftülerimizle birlikte ilçe ziyaretlerine de katılıyor, esnafımızla bir araya gelerek hasbihal ediyoruz. Başkanlığımızın yayınlarından kitap ve dergi hediyelerimiz oluyor. Ziyaretlerden olumlu geri dönüşler alıyor, müftülük hizmetlerinin daha da genişletilmesi adına esnafımızın talep ve tavsiyelerini dinliyoruz. Öte yandan yoğun iş temposu nedeniyle cami dersleri ve Cuma sohbetlerinden yeterince istifade edemeyen esnafımız için ilerleyen zamanlarda hafta sonları ve akşam saatlerinde ders halkası planlıyoruz.” dedi.

7-7