"Mûsâ ve Harun’a selam olsun. Doğrusu biz, iyileri böylece mükâfatlandırırız. Şüphesiz, ikisi de mümin kullarımızdandı." (Sâffât, 37/120-122)

Kur’an’da hayatları en çok anlatılan peygamberlerin başında Hz. Mûsâ (as) ve kardeşi Hz. Harun (as) gelir. Bu iki peygamber, İsrailoğullarının atası Hz. İshâk’ın (as) soyundan gelmektedir. Firavun’un sarayında yetişen Hz. Mûsâ (as), Firavun’u hak dine çağırmak için görevlendirilmiştir. Fakat Hz. Mûsâ (as), Firavun’un kendisini öldürmesinden endişe ettiğini belirterek Harun’un kendisine yardımcı olarak görevlendirilmesini istemiştir. Allah Teâla (cc) da bu isteği kabul etmiş ve ikisinin Firavun’a galip geleceklerini bildirmiştir (Tâhâ, 20/9-48). Hz. Mûsâ (as) ve Hz. Harun (as), İsrailoğullarını doğru yola iletmek için çabalamışlar ve onlardan gelen türlü sıkıntılara göğüs germişlerdir.

Bütün peygamberler gibi Musa (as) ve Harun (as) da Allah’a (cc) karşı sergi ledikleri büyük bağlılık dolayısıyla özel mükafatları hak etmişlerdir. Allah (cc), iyi kullarını asla yalnız bırakmaz.