3 hafta önce Filistin

Katil İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında yerle bir ettiği evin enkazından saatler sonra bir bebek sağ olarak çıkarıldı.

3 hafta önce Bolu Müftülüğü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Karslı, Bolu Ali Ericek Merkez Kur’an Kursunda Kur’an-ı Kerim'i Anlama ve Temel İslami İlimler Programını bitiren 45 öğrenci için düzenlenen icazet programında bir konferans verdi.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Osmanlının son yüzyılındaki yapısını ortaya koymayı amaçlayan çalışma, Şeyhülislamlık kurumunun yapısına, fetvânın tanımı ve tarihî seyrini ortaya koyarak Osmanlı hukukundaki yerini tespit etmeye çalışıyor.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumlarının yapı ve işleyişini tanımlayan, ilgili kanun ve protokoller ile cezaevi vaizlerinin görev ve sorumluluklarını içeren “Ceza İnfaz Kurumları Din Hizmetleri Rehberi” isimli bu çalışma, alanıyla ilgili önemli bir boşluğu dolduracak ve söz konusu hizmetlere önemli katkılar sağlayacaktır.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Bu çalışmanın temel iddiası, dini danışma ve rehberlik konusunun önemli bir hizmet ve bilimsel çalışma alanı olmayı hak ettiği ve bunun kaçınılmaz bir gereklilik olduğudur. Öncelikle psikolojik danışma ve rehberlik tecrübelerinden hareketle dini danışma ve rehberlik konusunda bir temel oluşturmaya çalışılmıştır. İkinci adım olarak da Din Eğitimi ve Din Hizmetleri alanlarında yürütülen çalışmalarda dini danışma ve rehberlik yaklaşımı oluşturma üzerinde durulmuştur.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

“Namaz ve Kur’an”, son semavi kitabın tercümesini aslının yerine koyup ona ait bütün fonksiyonları tercümesine de yükleme yönünde yapılan girişimlerin bir meyvesi olarak İstanbul Göztepe Camii İmam Hatibi Cemalettin Efendi’nin tercüme ile Cuma namazı kıldırması üzerine kaleme alınmıştır.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, İslam’ın beş temel esasından biri olan zekat ibadetinin anlaşılması ve uygulanması konusunda katkı okuyuculara katkı sağlamayı amaçlıyor.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, “Babası ile birlikte oturan kimse zekât ile mükellef midir? Ziynet eşyası zekâta tabi midir? Farklı ayarda altını bulunan kimse zekâtını nasıl hesaplar? Emlakçı, kendi mülkiyetindeki gayrimenkullerin zekâtını vermekle yükümlü müdür? Şirket ortakları nasıl zekât verirler? Gayrimeşru yolla sağlanan kazançtan zekât vermek gerekir mi?” sorularının cevabını alabileceğiniz bir cep kitabı!

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Elinizdeki eser, “Üç ayların dindeki yeri ve bu aylarda oruç tutmanın hükmü nedir? Oruçlu kimse abdest alırken hata ile boğazına su kaçırırsa orucu bozulur mu? Her gün hap kullanmak zorunda olan hastaların oruç tutmaları gerekir mi? Anestezi orucu bozar mı? Diş tedavisi yaptırmak orucu bozar mı? Çalışanların iş verimini düşürmesi endişesiyle oruç tutmamaları caiz midir?” gibi pek çok sorunun cevabını bulabileceğiniz bir başucu kitabı!

3 hafta önce DÜNYA

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ın doğusundaki camiye yapılan saldırının ardından bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.