Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Ulu Camii eğitim biriminin sorumluluğunda ikincisi düzenlenen ve iki hafta süren sergide; Türkiye’nin 81 il ve 7 bölgesinin kendine özgü tarihi, turistik mekanları, kültürel zenginlikleri ve yöresel mutfakları tanıtıldı. Etkinlikte ayrıca Avrupa’da yetişmiş ebru, hat, çini, minyatür, ressam, cam süsleme, dekor ve el işleri sanatçılarının yaptıkları eserler sergilendi.
Sergi hakkında bilgi veren dernek başkanı Hasan Yıldız ve din görevlisi Ahmet Ünal, ikinci kez düzenlenen bu etkinlikle camilerini ibadetin yanı sıra eğitim ve kültür merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Camilerindeki 20 sınıfta, 20 eğitmenle birlikte 574 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Yıldız, "Camimizde, üç yıldan bu yana yeni bir eğitim sistemi ile hafta sonları dini derslerimizi sınıf sisteminde devam ettiriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir eğitim, aynı zamanda doğduğu ve yaşadığı toplumun kültürünü bilen gençler yetiştirmek." dedi.
Serginin organizesini yapan eğitim sorumlusu Mustafa Toksoy’da, 52 kişilik gönüllü aileden oluşan ekiple sergiyi düzenlediklerini ve önümüzdeki yıllarda da Almanya’nın 16 eyaletini tanıtacaklarını söyledi.
Sema gösterilerinin ardından 81 ilin beş resimle tanıtıldığı A1 formatında renkli olarak hazırlanan resim sergisi gezildi. Geleneksel el sanatları katılımcılara uygulamalı olarak tanıtıldı.
Ulm DİTİB Ulu Camii salonunda iki hafta açık kalan sergiye, öğrenciler ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.