TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ve Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden "Aşure Günü" münasebetiyle TDV Uluslararası Burslusu öğrencilere yönelik program gerçekleştirildi.

H G8 A8184

Etkinlikte öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Akkuş, "15 Temmuz akşamı FETÖ'cü hainler tarafından cennet vatanımıza darbe girişiminde bulunulmuştur. Fakat bu hainler Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisini unutmuşlar. Türk Milleti Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yaşlısından-gencine, kadınından-erkeğine tüm fertleriyle tek yürek olarak tankın, topun karşısına iman ve inancıyla dikilerek, Allah’ın yardımıyla bu hain kalkışmaya geçit verilmedi. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi darbe girişimi yaşatmasın. Bu vesileyle 15 Temmuz günü FETÖ’cü hain darbe girişimine karşı kurtuluş mücadelesi verirken toprağa düşen tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bütün gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Bu millet onlara minnettardır. Unutulmamalıdır ki bağımsızlığımızı canı pahasına savunan şehitlerimizin aziz hatırasına sonsuza dek sahip çıkacağız." dedi.

H G8 A8225

Daha sonra TDV Uluslararası Burslusu Öğrencileri tarafından 15 Temmuz temalı şiirler okunması ve kendileri tarafından okunan hatimler için 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için hatim duası yapılması ile sona erdi.

Program sonrası TDV Kadın Kolları Gönüllüleri tarafından hazırlanan aşure ve çeşitli ikramlar katılımcılara ikram edildi.

Düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Firdevs Tüfekçi Tekin, TDV Kayseri Şubesi Eğitim Koordinatörü Şahin Özdemir, TDV Uluslararası Burslusu Öğrencileri ve TDV Kayseri Kemal İmamtorunu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri katıldı.