Giresun İl Müftülüğü ile TDV Giresun Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı ve 2024 Yılı Yaz Kuran Kursları Tanıtım ve Teşvik Toplantısı" düzenlendi.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U03

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay yaptı.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U04

Din görevlilerinin gayreti ve Giresun halkının teveccühüyle önemli bir organizasyon gerçekleştireceklerini vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Kurban, kardeşlerimizle yakınlaşmaktır. Vefa duygusuyla nimete şükretmek, infak ahlakı ile nimeti paylaşmaktır. Kurban iyiliği yaygınlaştırmaktır. Dayanışma ruhunu canlı tutmak, sevgi ve dostluğu pekiştirmektir. Kurban, coğrafyaları aşan merhamet köprüleri inşa etmektir. Hiç tanımadığımız gönüllere, bayram sevincini taşımaktır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ümmet olmanın idrakine varmaktır.

Bizler de ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş şiarıyla’ aziz milletimizin emanetlerini büyük bir titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bir hisse kurban, binlerce dua olarak geri dönecek. İmkanı olan kadirşinas Giresunlu kardeşlerimizi bu hayır yarışına katılmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız, vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 454 215 75 11 numaralı telefondan alabilir."  dedi.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U02Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda vatandaşlara rehberlik etmenin önemine değindi.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U06

- "Kurban birlik ve beraberliği tesis eder"

Kurban ibadetinin toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu vurgulayan Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı Yılmaz, “Kurban, Yüce Allah’ın bizlere emir ve lütfettiği, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) bizzat uygulayarak öğrettiği kadim bir ibadettir. Allah yolunda samimiyetin, fedakarlığın ve cömertliğin en güzel ifadesidir. Rabbimize yakın olma ve rızasına kavuşma çabasıdır. Kurban ibadetiyle fakir, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünün gülmesine, onların bayram sevinci yaşamalarına vesile oluruz. Bu yüce çabaya katkı sunan değerli vatandaşlarımıza, kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren  müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U07

Programa İl Müftü yardımcıları Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

20240517 T D V V E K A L E T L E K U R B A N O R G A N I Z A S Y O N U05