Göz aydınlığımız olan sevgili yavrularımız,

Kalplerimiz, hayatın ilkbaharını ve eğitim bakımından en verimli çağını yaşayan siz çocuklarımız için sevgiyle titriyor.

Yeni güzellikleri sizinle yakalamak istiyoruz. Yaratılışımız, İslâm’la, güzellik ve iyiliklerle bezenmiştir. Allah sevgisi ve ahlâk güzelliği eğitimle hayatımıza yansır. Ancak o zaman Allah’a yaraşır güzel insan oluruz.

Elinizdeki kitap, bu düşüncelerden hareketle çocuk yaratılışımızdaki güzellikleri ortaya çıkarmak yükümlülüğü ile hazırlandı. Hacmi küçük olsa da bilgi, duygu ve davranış dünyanıza anlamlı bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü bu kitapta, dinin öğretilmesini istediği faydalı bilgileri bulacaksınız. O’nun adıyla başlamanın verdiği iç huzuru, selâmlaşmanın yakınlaştıran gücünü hissedeceksiniz. Söz ve davranış bütünlüğü içinde en iyi modeli, aile ve toplum yaşamı için temel ahlâk ilkelerini ve bir kısmını da merakınıza bıraktığımız konuları okuyacaksınız. İnanıyoruz ki okurken düşünecek ve duyacak; Rabbimizin yapmamızı istediklerini, hoşunuza giderek yapacaksınız. Yapma dediklerinden de sakınacaksınız.

Dileğimiz, iyiliklere sevinmek, kötülüklerden sıkıntı duymak, kalbimizin bir karıncayı ezmeyecek kadar hassaslaşması ve bütün bunları özümsemek. Tercihlerimizi iyilikten yana kullanabilmek… Bunlar, bizim sorumluluklarımız ve siz de sorumluluk alabilecek durumdasınız. Size güveniyoruz ve sizi önemsiyoruz.

Sevgiyle büyüyün ve geleceğe umutla yürüyün.

Dinimi Ogreniyorum Epub3