Giresun Espiye İlçe Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları"  kapsamında yaz Kur’an kurslarının daha etkin ve verimli olması amacıyla yaz Kur’an kurslarında görev alacak personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Müftülük Konferans  Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, 2024 yılında tek dönem halinde gerçekleştirilecek kursların 1 Temmuz’da başlayıp, 16 Ağustos’ta sona ereceğini belirtti.

Espiye’de %22Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri%22 02

Müftü Osman Gülbe, yaz Kur'an kurslarının, öğrencilerde sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesine katkı sağladığını ifade etti.

Müftü Gülbe, şu ifadeleri kullandı: "Yaz Kur’an kurslarını  önemsiyoruz. Zira örgün eğitim döneminde ulaşamadığımız yavrularımıza bu dönem ulaşma imkanı buluyoruz. Kur’an kurslarımızla camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek."

Gülbe din görevlilerine, "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları", "Dini Bilgiler, Eğitim, Öğretim, Yöntem ve Teknikleri" hakkında  sunum yaptı.

Ardından kürsüye gelen Giresun Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İlhan Tetik, "Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim", "Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat", "Sınıf Yönetimi", "Din Eğitiminde Drama ve Eğitici Oyunlar " konularında seminer verdi.

Müftü Gülbe, sunumu dolayısıyla Öğretim Üyesi İlhan Tetik’e teşekkür ederek, yaz Kur'an kurslarının tüm öğretici ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Seminere Şube Müdürü Ömer Çınar ve yaz Kur’an kurslarında görev alacak personel katıldı.