Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yapımına başlanan Dini İlimler Külliyesi inşaatı devam ediyor.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, projenin tamamlanması için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

- "Dini yapılar, İslam toplumunun ve düşüncesinin merkezleridir"

Müftü Selçuk Kılıçbay, İslamiyet’te hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde camilerin, mescitlerin ve dini ilim merkezlerinin olduğunu belirterek, "Büyük bir heyecan ve kararlılıkla başlattığımız Dini İlimler Külliyesi inşaatına, pandemi süreci nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Ancak, bu büyük eseri tamamlamak konusundaki kararlılığımızı ve azmimizi asla kaybetmedik. Hedefimiz, güzel şehrimiz Giresun’a ve bölgemize manevi değerlerimizi yücelten, geleceğin hafız alimlerini, doktorlarını, mühendislerini ve bilim insanlarını yetiştirecek bir ilim merkezi kazandırmaktır. İnşaat çalışmalarımızı yeniden hızlandırarak, projemizi belirlenen takvim doğrultusunda tamamlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bizler, bu değerli projeyi tamamlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde Giresun'a kalıcı bir miras bırakacağımıza inanıyoruz. Yüce Rabbimizin izniyle, bu büyük projenin tamamlandığını hep birlikte göreceğiz. Bu süreçte hemşerilerimizin desteği, bizi daha da güçlendirmekte ve motive etmektedir." dedi.

Giresun Dini İlimler Külliyesi Inşaatı Devam Ediyor 02

- "Külliyede harcınız, manevi kazancınız olsun"

İlim merkezleri ve ibadethanelerin hayatın tüm alanlarına yönelik milli ve manevi değerlerin yaşatıldığı önemli mekanlar olduğunu ifade eden Müftü Kılıçbay şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin kalbi ve ruhu olacak Dini İlimler Külliyesi aynı zamanda İslam’ın nişanesi, tevhidin merkezi, vahdetin gür bir sadası, kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla tüm Giresun halkına hizmet edecek önemli bir merkez olacaktır.

Aksu Mahallesi’nde Çotanak Spor Kompleksi’nin hemen yanında 6 dönüm arazi ve 22 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan projede, cami, Diyanet Akademisi, 300 öğrenci kapasiteli hafızlık Kur’an kursu, 250 öğrenci kapasiteli anaokulu ve 4-6 yaş Kur’an kursu, gençlik merkezi, kütüphane, konferans salonu ve kapalı spor salonu yer alacaktır.

Dini İlimler Külliyemiz tamamlandığında sadece şehrimize değil tüm bölgemize hizmet verecek örnek bir projedir.

Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde Müslümanlara, ibadethanelerin inşası, onarılması ve sahip çıkılması noktasında önemli sorumluluklar yüklenmektedir. Bizlerde bu bağlamda bir kez daha kadirşinas Giresunlu kardeşlerimizin yardımına başvuruyor ve Dini İlimler Külliyemizi hep birlikte inşa etmeye davet ediyoruz."

Giresun Dini İlimler Külliyesi Inşaatı Devam Ediyor 04

Giresun Dini İlimler Külliyesi Inşaatı Devam Ediyor 03Giresun Dini İlimler Külliyesi Inşaatı Devam Ediyor 05