Espiye İlçe Müftülüğü tarafından Espiye L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde görevli personele yönelik "Aile İçi İletişim ve Kadına Şiddet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Cezaevi Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirterek aile içi iletişime önem verdiklerini ifade etti.

Ailenin insana ait bir müessese olduğunu vurgulayan Gülbe, "Klasik anlayışta anne ve babalar çocuklarının sadece yeme, içme ve maddi ihtiyaçlarını karşılayarak görevlerini yaptıklarını zannederler. Halbuki çocuğun sadece bunlara ihtiyacı yoktur. Ailenin kullanacağı dil, çocuklara sadece dil değil, din de kazandırır. Aile yapısında mutluluk çok önemlidir. Bunun içinde eşler arasında gönül, değer, teşekkür, özür ve sükût dili olması gerekir." dedi.

Gülbe, "Aile ilişkileri konusunda önderimiz Hz. Muhammed'dir. Aile çok yönlü, geniş bir kurumdur. Evliliğin zorlaştığı, evlilik yaşlarının ötelendiği ve ilk yıllarda boşanmaların arttığı bir toplumda yaşıyoruz. Gençlerin yuva kurmasında İslami bilgilere ihtiyaçları var." şeklinde konuştu.

Konferansa, Espiye L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Akpınar, manevi rehberler ve kurum personeli katıldı.