Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gençlik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla il müftülükleri tarafından manevi danışmanlar, gençlik koordinatörleri ve izci liderlerine yönelik "Gençlik Hizmetleri Eğitimi" gerçekleştiriliyor.

Adana

Adana İl Müftülüğü tarafından il ve ilçe müftülüklerinde görevli manevî danışman, izci liderleri, ve gençlik koordinatörlerine yönelik gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla “Gençlik Hizmetleri Eğitimi” semineri düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Mehmet Taşcı yaptı.

Adana Gençlik Eğitimi 22

Eğitimde konuşmacılar tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar, sosyal medyanın gücü, etkin kullanımı, avantaj ve dezavantajları, yürütülen faaliyetlerin haber değerleri, sosyal medyada mahremiyet, merkezden gönderilen projeler ile mahallinde yürütülen projeler, gençlere yönelik atölye ve eğitim programları, kurumlar arası işbirliği gibi konularda tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

Adana Gençlik Eğitimi 11

İki gün süren seminer 2024 yılında yapılması planlanan faaliyetlerin görüşülmesinin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Denizli

Denizli İl Müftülüğü tarafından Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen eğitim  2 gün boyunca devam etti.

Denizli Seminer 11

İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat'ın açış konuşmasıyla başlayan program, İl Gençlik Koordinatörü Özgür Aslan moderatörlüğünde Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Çınar ve Dr. Hasan Kafalı, GSB Yurt Hizmetleri Müdürü Tekin Kazak, İl Müftü Yardımcısı Semih Keskin, Uzman Vaiz Hüseyin Gültekin, Din Hizmetleri Uzmanı Yavuz Şahan, PDR Öğretmeni Hüseyin Oklu, manevi rehberler Mehmet Takak, Aytekin Yiğit ile Nilda Arkan sunumlarıyla devam etti.

Eğitimde gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara karşı nasıl tedbirler alınacağına göre bilgi paylaşımı yapıldı.Ayrıca manevi danışmanlarımızdan tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

Denizli Seminer 22

Kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, eğitimin gençlik hizmetlerine olumlu katkısı olacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Erzurum

Erzurum İl Müftülüğü tarafından gençlere yönelik eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderleri rehberliğinde yürütülmesi nedeniyle gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla "Gençlik Hizmetleri Eğitimi" düzenlendi.

Erzurum Gençlik Semineri 33

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürülüğü Konferans Salonunda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, "Bizler gençlerimize dinimizi, milli ve manevi değerlerimizi davranışlarımızla anlatmak zorundayız. Yarınlarımızın umudu olan gençlerimizin yüce dinimiz İslam’a bakışının, bizim onlara karşı olan davranışlarımızla şekilleneceğini unutmamalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Gençlerimizin gönüllerine girmeli, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Bu vesileyle eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Erzurum Gençlik Semineri 11

İki gün süren eğitimde İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan "Diyanet Gençlik hizmet mekanlarında yürütülen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ve Faaliyet Alanları", İl Uzman Vaizi Talip İçöz "Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler", İl Müftülüğü Diyanet Haber ve Sosyal Medya Koordinatörü Haluk Cansever "Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi", GSB İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok "Yurt ve Gençlik Merkezlerinde Manevi Danışmanlık, Öğrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi İşleyiş Modeli, Öğrencilerle İlişkiler, Sınırlar ve Sorumluluklar", İletişim Fakültesi, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu "Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri ve Liderlik Becerileri", İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ahmet Gürler "Diyanet Gençlik Hizmetleri", Psikolojik Danışman ve Manevi Rehber Muhammet Gürgen "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Fırsat Eğitimleri", İl Müftülüğü İzci Lideri Fatma Bekmez "Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri" ve Manevi Danışman Abdulnasır Kımışoğlu ile İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörü Zeynep Keleş "Tebrübe Paylaşımı" konulu sunum yaptı.

Kastamonu

Kastamonu Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Hizmetleri Eğitim Programı çerçevesinde seminer düzenlendi.

Kastamonu Gençlik Eğitimi 11

Programın açılışında katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Bekir Derin, gençlik hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

Derin, gençlerin dinamiklerine uygun olarak hizmet sunmanın önemini vurgulayarak, seminerin katılımcılara yeni perspektifler kazandıracağını belirtti.

Zonguldak

Zonguldak İl Müftülüğü, Tepebaşı Kur’an Kursunda 2 gün süreyle "Gençlik Hizmetleri Eğitimi" düzenlendi.

Zonguldak Gençlik Eğitimi 11

Burada katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Aşır Durgun, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından cami ve Kur’an Kurslarında  sunulan din hizmetleri ne kadar önemli ise, ülkemizin ve milletimizin geleceği olan gençlerimize sunulan din hizmetleri de o kadar önem arz etmektedir. Gençleri doğru bir şekilde yetiştirmek ve manevi değerlerle buluşturmak hepimizin görevidir." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Süleyman Sipahi ise konuşmasında kurumların birlikte ve organize bir şekilde hareket etmesine değinerek, "Yarınların teminatı olan gençlerimize yönelik programlar icra edilmesi, kurumların eş güdüm halinde hareket etmesi, planlı ve programlı faaliyetler üretilmesi kıymetli ve bir o kadar önemlidir." diye konuştu.

Zonguldak Gençlik Eğitimi 22

İl genelinde gençlik koordinatörü, manevi danışman olarak görev yapan ve izcilik faaliyetleri yürüten personele il gençlik koordinatörü Mustafa Havyar tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri konulu sunum yapıldı.

Seminerde ayrıca; ZBEÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Akdal, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Aybey, İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Havyar, ZBEÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Soner Ercan, İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Drama Eğitmeni Şeyda Çetin Efe, İzcilik Koordinatörü Nurullah Saraç ile manevi rehberler Asuman İlay Taşdelen ve Zekai Özdemir katılımcıları bilgilendirdi.

Isparta

Isparta Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere İl Müftü Vekili Seyit Böğet, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Prof.Dr. H. Tevfik Marulcu, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, Din Eğitimi Şube Müdürü Adem Uğur Yıldırım, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ahmet Taşdemir, gençlik koordinatörleri, izci liderleri ve manevi danışmanlar katıldı.

Isparta Müftülük Gençlik Semineri 11

Manevi Danışmanların çalışmalarını değerlendiren Isparta Müftü Vekili Seyit Böğet, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Isparta Müftülüğü olarak birçok kuruma manevi rehber gönderiyoruz. İl ve ilçe müftülükleri olarak gençlerimize manevi rehberlik ediyoruz. Çok önemli bir misyonumuz var. Bütün personelimizle sahada çalışıyoruz. Gönüllerine ve kalplerine girmediğimiz bir gencimiz ve selam vermedik insanımız kalmasın." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ise; çalışmalarından dolayı manevi danışmanlara teşekkür etti ve bundan sonraki görevlerinde başarılar diledi.

Manevi rehberler tarafından yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği ve 2024 yılında yapılması planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Van

Van İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından "Gençliğin Geleceği Çalıştayı" düzenlendi.

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve İl Müftü Yardımcısı Abdullah Erkan Çok’un açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda, gençlik koordinatörü, manevi danışman, lise sorumlusu, pansiyon sorumlusu, Aile ve Dini Rehberlik Büro çalışanı, Din kültürü öğretmeni, üniversite öğrencisi ve lise öğrencisi gibi birçok farklı alanda katılımcılar yer aldı.

Van Gençlik Çalıştayı 22

Dört oturumda gerçekleşen çalıştayda “Gençlik ve İnanç”, Gençlik ve Ahlak”, “Gençlik ve Sosyalleşme”, “Gençlik ve Dijitalleşme”, “Gençlik ve Bağımlılık”, “Gençliği Suç İşlemeye Teşvik Eden Faktörler” ve “Değişen Aile Yapısının Gençlik Üzerindeki Etkisi” gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Sorunların, tespitlerin ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştayın sonunda, konuya dair sonuç raporu düzenlenerek din görevlileri ile paylaşıldı.

Van Gençlik Çalıştayı 11

Kapanış programı ile nihayete eren çalıştayda İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere, "Bu anlamlı çalışmanın gençlerimizin kuracağı yarınlar için fikir üretmesine ve rehberlik etmesine katkı sunmasını umuyorum. Kurumumuza, fikir dünyamıza ve ufkumuza yaptığı bu anlamlı katkılarından dolayı da tüm katılımcılara özellikle teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.