3 hafta önce GÜNDEM

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

“Gusül, Cem’-i tehir, Mükellef, İleostomi, Stoma/Ostomi” gibi kitapçıkta geçen bazı kavramların açıklandığı, “Stomalı bireyler dinen özür sahibi olan kimselerin hükmüne girer mi? Stomalı bireylerin farz namazlarla birlikte kılınan sünnetleri de kılmaları gerekir mi? Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi esnasında stomalı bireyler namazlarını nasıl kılabilirler? Bu durumlarda kılınamayan namazların daha sonra kaza edilmeleri gerekir mi?” sorularının da cevaplandığı bir cep kitabı!

3 hafta önce Giresun Müftülüğü

Giresun Çanakçı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 12 takımın mücadele ettiği "Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası" final maçlarıyla sona erdi.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eserde, öncelikle ilk dönemlerden günümüze kadar telif edilen fetva âdâbı kaynakları, içerik ve metot olarak incelenmeye çalışılmış, daha sonra ilgili kuralların ortak noktaları bulunmaya gayret edilmiştir. Ayrıca fetvâ âdâbına dahil olan bazı alt konular, özellikle, müstakil olarak hazırlanmış eserler ve son dönemde yapılmış akademik çalışmalar yardımıyla genişletilmeye ve güncelleştirilmeye çalışılmıştır.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

“Sorularla İslam” adını taşıyan bu kitap, doğru bir din anlayışını ortaya koymada birikim sahibi ve uzman olan bir grup din bilgini tarafından yazılmıştır. Bu eserde; itikattan ibadete, ahlaktan hukuka, kültürden sosyal hayata varıncaya kadar pek çok konuya değinilmiş, ayrıca güncel dinî meselelere de temas edilmiştir.

3 hafta önce İHTİDA HABERLERİ

Yunanistan vatandaşı Stella Hanım, Tekirdağ Kapaklı İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Din görevlisi, İslam’ın rahmet yüklü evrensel mesajlarını yaşama ve yaşatma noktasında kendisini sürekli yenilemek durumundadır. Eser din hizmeti sunumunda bir rehber olması düşüncesiyle hazırlanmıştır.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Cezaevi vaizlerinin muhatap oldukları sorulara sahih, anlaşılır ve ikna edici cevaplar verebilmesi ve ortak bir dil geliştirebilmesi gayesi ile hazırlanan bu çalışma, hükümlü ve tutukluların sordukları soruların derlenerek Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca cevaplandırılması sonucu ortaya çıkmıştır.

3 hafta önce Kayseri Müftülüğü

Kayseri Akkışla İlçe Müftülüğüne bağlı Alevkışla Huzur Camii dualarla ibadete açıldı.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kitapta; akaid, ibadet, helal, haram, şahsî hâller ve muamelata dair bilgiler, okuyucularımıza anlaşılır, sade bir dille ve ilmî metodlara bağlı kalarak açıklanmaya çalışılmıştır. Şafii mezhebini esas alan kitapta yer yer Hanefi mezhebinin görüşlerinden de bahsedilerek okuyucularımızın mukayese yapmalarına imkân verilmiştir.