3 hafta önce EĞİTİM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) sonuçları açıklandı.

3 hafta önce SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı, özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de rastlanmadığını ve henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacının bulunmadığını bildirdi.

3 hafta önce GÜNDEM

Prof. Dr. Balık, M çiçeği hastalığına ilişkin, "Henüz yeni varyant, Afrika dışındaki dünyanın diğer bölgeleri için bir risk oluşturmuyor. Özellikle ülkemiz açısından büyük bir risk ya da panik havası yaratacak bir durum söz konusu değil" dedi.

3 hafta önce Bingöl Müftülüğü

Bingöl İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik "Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası" gerçekleştirildi.

3 hafta önce Aydın Müftülüğü

Aydın İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik "Kalbimden Kalemime Filistin" temalı yarışma düzenlendi.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kitap, Pezdevi'nin öteki dünya ile ilişkin problemlerine Kur’an’ın ışığında Ehl-i sünnet perspektifinden çözümler sunması, dirilişin imkanını naklî argümanlar yerine insandaki adalet duygusundan hareketle aklî yönden kanıtlamaya çalışmasını inceleyerek günümüz problemlerine de çözümler sunmayı amaçlıyor.

3 hafta önce Tekirdağ Müftülüğü

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Bilge Gençlik Yaz Okulu" için "Kapanış Programı" düzenlendi.

3 hafta önce GÜNDEM
3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Eser, yaratılış ve gayeliliğe bir açıklama getirmeğe çalışırken, ne tek başına bilimin sınırları içinde kalarak pozitivist bir tutuma giriyor, ne tek başına felsefenin imkânları ile yetinip spekülatif-teorik dolayısıyla da ideolojik bir tavır sergiliyor; ne de sadece dinin nasslarına/ayetlerine dayanarak, içinde taassup kokusu bulunan dar bir görüş içinde kalıyor. Konulara sade bir tavır, bilimsel ve önyargılardan uzak bir düşünme ile yaklaşmaya çalışıyor.

3 hafta önce DİYANET eKİTAP

Kitabın araştırma konusu “isbât-i vacib”in (Allah'ın Varlığı) genel çerçevesini ortaya koymaktır.