ÖNSÖZ

Diyanet İşleri Başkanlığının aylık dergisinde yayınlanan “bir hadis bir yorum” yazılarımdan seçilerek hazırlanan bu kitapçık, zayıf bir rivayetten esinlenerek ortaya çıkan ve İslam Kültüründe geniş bir yer tutan kırk hadis edebiyatının günümüzdeki örneklerinden biri sayılabilir. Her yazarın, hadis seçiminden, yorumlama ve değerlendirmesine kadar izlediği yol hiç şüphesiz onun özgün tercihini yansıtır. Bu açıdan bakılınca yapılan her derleme ve yorum, adeta arıların bal topladıkları rengârenk çiçekler gibidir. Böylece okuyucu, geçmişten günümüze yüzlerce örneği bulunan bu tür eserlerin farklı renk ve tatlarından dilediğince yararlanmış olur.

Bu kısa hadis yorumlarının kitap haline getirilmesinin başlıca sebebi, daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşma arzusudur. Yorumu yapılan hadislerin dergide yer almayan orijinal metinlerine kitapta yer verilerek okuyuculara karşılaştırma imkanı sağlanmıştır.

Sevgili Peygamberimizin hadis ve sünneti sadece biz mü’minlerin değil, bütün insanlığın yolunu aydınlatacak nurlu kandillerdir. Bu kandillerin ışığının en koyu karanlıklara ulaşmasını sağlamaksa hepimizin ortak görevidir.

İsmail Hakkı ÜNAL

40 Hadis 40 Yorum Epub3