Sevgili Çocuklar Merhaba,

Yüce Allah; bizleri, sayısız varlıkları, üzerinde yaşadığımız kocaman dünyayı ve içindeki güzellikleri özenle yarattı. Yerleri binbir renkli çiçeklerle, gökleri kandiller gibi yanan yıldızlarla süsledi. Kırlarda meleyen kuzuları, tatlı sular fışkıran nehirleri, çeşitli ağaçları, dallarındaki lezzetli meyveleri bizlere hediye etti. Mutluluk içinde, en güzel şekilde yaşamamızı istedi. Bunun için, çok sevdiği, her yerde övdüğü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)'i gönderdi.

O; sevgi pınarının kaynağı, biricik Peygamberimizdi. O'nun hayatı ve yaptığı her şey güzeldi. Her davranışı örnekti. Kimseyi üzmez, herkesi kendinden bile çok sever, iyi olmalarını isterdi. Güzel ahlak sahibiydi. Çünkü O'nun ahlakı, Kur'an ahlakıydı. Herkesi kardeşliğe mutluluğa davet etti. Davetine uyanlar, her zaman mutlu oldular. Kalpleri sevgi ve neşe içinde çarptı. Evleri huzur ve bollukla dolup taştı.

Çok uzaklarda Düşler Adasındaki, iyi kalpli, herkesi çok seven güzel kuşlar, tüm güzellikleri veren Yüce Allah'ı bildiler ve çok sevdiler. İyiliklerin, güzelliklerin Peygamberi olan Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)in davranışlarını örnek aldılar. Barış ve kardeşlik çağrısına uyup, güzel söz ve davranışlarına Altın Öğüt dediler. İpek mendillere sarıp Hazine Sandığına yerleştirdiler. Sevgi Peygamberinin Altın Öğütlerini tutup, mutlu oldular. Çalışkan, doğru sözlü olup, sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşadılar. Güler yüzlü ve çok merhametliydiler. İyiliklere sevinip, kötülüklerden sıkıldılar. Masmavi göklerde güzelliklere kanat çırptılar. Tüm çocuklarında, bu güzellik ve mutluluklara ulaşmasını isteyerek çok çalıştılar.

Dualar edip, Allah'tan yardım istediler.

Sevgili çocuklar bu kitabımızda; ufuklar ötesi Düşler Adasındaki iyi huylu, güzel kuşların tüm dünya çocuklarına sevgiyle dağıttıkları Altın Öğütlerden 40 tanesini özenle toplayıp, sizler için hazırladık. Beraberinde, Hadis Sandığı ve kartları sunarak kolay ve kalıcı öğrenmenize yardımcı olmak istedik.

Var mısınız? İyi huylu kuşların getirdikleri güzel hediyeleri okuyup, öğrenmeye. Öğrenip, öğretmeye ve hep birlikte sevgi dolu, çok mutlu bir dünyada yaşamaya.

Göz aydınlığımız, hayatımızın en güzel varlıkları, mutluluklarımızın en güzeli olan çocuklarımız. Sizleri çok seviyoruz. Her şeyin en iyisi, sizlerin olsun istiyoruz. Sonsuz güzelliklere kavuşup, daima mutlu kalın.

Sevgi, barış ve kardeşliğin gönüllerinizde filizlenip, erdem ve güzel ahlakla yeşererek, çiçekler açmasına vesile olması temennisi ve duasıyla.

TÜM ÇOCUKLARIMIZA SEVGİLERİMİZLE...

40 Hadis Dusler Adasi Epub3